در 15 فوریه 1564 در شهر پیزا ایتالیا، گالیلئو گالیله به دنیا آمد. نام پدر او ونچنزو گالیله بود. پدر او یک موسیقیدان مشهور در ایتالیا بود. نام مادر او جولیا آماناتی نام داشت.
گالیله در سالهای کودکی عمر خود از پدرش ساز لوت را یاد گرفت. او همچنین در کنار آموختن ساز، به آموختن درک آزمایشهای تجربی، اندازهگیری موسیقیایی ریتم و زمان و… پرداخت. تمام این موارد جز آموزههای ریاضی و تجربی بود.

گالیله به چه چیزی علاقه داشته است؟
هنگامی که گالیله تنها 8 سالش بود، خانوادهاش او را به یاکوبو بوروجینی سپردند و خود به فلورانس نقل مکان کردند. گالیله در نزد یاکوبو به تحصیل پرداخت.
بعد از مدتی به کلیسای والومبروسا که در30کیلومتری فلورانس قرار داشت، رفت.
گالیلئو به شرکت در مجامع مذهبی که در کلیسا برگزار میشد، علاقه بسیار زیادی داشت.
اما به خاطر اصرار پدرش مجبور شد که کلیسا را به سمت دانشگاه پیزا ترک کند و در رشته علوم پزشکی تحصیل کند.

تنوع مطالعاتی گالیله
گالیله در همان سالهای ابتدایی تحصیل در دانشگاه، تنوع مطالعاتی خود را در خلال رشته پزشکی آغاز کرد. اولین کشف گالیله، حرکت آونگی بود.
در سال 1585 گالیله از دانشگاه انصراف داد و به تدریس خصوصی در زمینه نجوم و ریاضیات در شهر فلورانس پرداخت.
او همچنین، در زمینه تعادل هیدرواستاتیکی نیز مطالعاتی داشت، و همچنین مقالهای تحت عنوان “تعادل کوچک” به چاپ رساند.

مطالعات علمی گالیله
اولین اختراع گالیله، که به عنوان نسل اولیه دماسنجهای کنونی شناخته میشد، ترموسکوپ بود. جالب است بدانید که گالیله به هنر نیز علاقه داشت و در این زمینه فعالیت میکرد.
او در بین رشتههای هنر به رشته Disegno علاقه بسیاری داشت.
Disegno در زبان فارسی به معنای هنرهای زیبا است. گالیله توانست در دانشگاه هنرهای تجسمی فلورانس این رشته را تدریس کند.
او در دانشگاه دروس سایه روشن و پرسپکتیو را به دانشجویان تدریس میکرد.
یکی از دوستان نقاش گالیله، لودوویکو کاردی ملقب به چیگولی، در یکی از نقاشیهایش، مطالعات مداری گالیله را رسم کرد. گالیله در سال 1589 برای تدریس ریاضی وارد دانشگاه پیزا شد.
گالیله در سال 1591 پدر خود را از دست داد و سرپرستی مایکلآنجلو، برادرکوچکش، به گالیله واگذار شد. گالیله هم برای اینکه درآمد خود را افزایش دهد به دانشگاه پادوا رفت و تا سال1610 در این دانشگاه به تدریس دروس هندسه و ریاضی و نجوم پرداخت.

تلسکوپ گالیله
در سال 1609 تغییر عجیبی در زندگی گالیله اتفاق افتاد. گالیله متوجه شد که در کشور هلند یک وسیلهای اختراع شده که میتوان اشیاء خیلی دور را با این وسیله دید.
نام این وسیله، تلسکوپ بود. گالیله، موفق شد که به تنهایی یک تلسکوپ ایجاد کند،اما تلسکوپ گالیله با سایر تلسکوپها یک فرق اساسی داشت. آن هم این بود که
گالیله به سرعت روند بهبود عملکرد تلسکوپ و لنزها را فراگرفت و توانست لنزهایبهتر و در نتیجه تلسکوپ قویتری تولید کند.
در آگوست همان سال گالیله، تلسکوپ خود را به بزرگنمایی 8 برابری مجهز کرد و به مجلس سنای ونیز ارائه داد. مجلس سنا نیز به خاطر این اختراع مهم به گالیله، شغلی مادامالعمر به همراه افزایش حقوق 2 برابری اعطا کرد.

مرگ گالیله
گالیله در سال 1638 بینایی خود را از دست داد و دچار بیماری باد فتق و بیخوابی شد و از این بیماری به شدت رنج برد و همین عامل سبب شد که به او اجازه سفر درمانی به شهر فلورانس داده شود.
سرانجام در اثر تب شدید و تپش قلب در هشتم ژانویه 1642 در سن 77سالگی از دنیا رفت. فردیناندو دمدیچی تصمیم گرفت که بدن این دانشمند بزرگ را در کلیسای فلورانس با نام Basilica di santa croce در کنار قبر پدر و نیاکانش دفن کند و برای او یک مقبرهای عمودی از سنگ مرمر انتخاب کرد.

تشکر از مطالب خوب شما.
ممنون از شما بابت این همراهی با ارزش
مثه همیشه ژیواری ها عالیند
تشکز از شما، جناب کامرانی