تاریخچه ای از ساخت کاخ
- الحمرا در فلات مشرف به شهر گرانادا ساخته شده است.
- بین سالهای 1238 و 1358 در زمان سلطنت ابن العمر بنیانگذار سلسله نصرید Naṣrid (آخرین مسلمانانی که در اسپانیا حکومت می کردند) و جانشینان وی، این بنا ساخته شد.
- تزئینات باشکوه داخلی مربوط به زمان به یوسف است. پس از اخراج مورها در سال 1492 قسمت اعظم فضای داخلی تخریب و مبلمان خراب یا برداشته شد.
- چارلز پنجم که به عنوان چارلز اول (1516–56) در اسپانیا سلطنت می کرد، بخشهایی را به سبک رنسانس بازسازی کرد و بخشی از الحمرا را ویران کرد تا کاخی ایتالیایی را که پدرو ماچوکا (Pedro Machuca) در سال 1526 طراحی کرده بود، بسازد.
- در سال 1812 برخی از برج ها توسط یک نیروی فرانسوی تحت هدایت هوراس-فرانسوا-باستین سباستانی (Horace-François-Bastien Sébastiani) در طول جنگ شبه جزیره منفجر شد و بقیه ساختمان ها نیز به سختی از همان سرنوشت نجات یافتند.

- الحمرا کاخ و قلعه پادشاهان موروثی است که در شهر گرانادای اسپانیا واقع شده است.
- نام الحمرا، به معنی “قرمز” در عربی است و احتمالاً از رنگ مایل به قرمز تاپیا (خاک ریز شده) الهام گرفته شده که در ساخت دیوارهای خارجی آن به کار رفته است.
- این فضا به دلیل باغ ها و چشمه های دلربایش و همچنین هنر معماری به کار رفته در ساختش، در میان کاخ های قرون وسطایی بسیار متمایز است.

- در سال 1821 زمین لرزه خسارت بیشتری به مجموعه وارد کرد. یک برنامه مرمت و بازسازی گسترده در سال 1828 توسط معمار José Contreras انجام شد و توسط فردیناند هفتم در سال 1830 اهدا شد.
- پس از مرگ Contreras در 1847 پسرش رافائل برای تقریباً چهار دهه کار خود را ادامه داد. پس از مرگ رافائل در سال 1890 پسرش، ماریانو کنتراس گرانجا (Mariano Contreras Granja) جانشین او شد. کارهای باقی مانده مرمت و حفاظت تا قرن 21 ادامه پیدا کرد.
الحمرا مخفف کلمه عربی: قلعه الحمرا یا قلعه سرخ است
بخش های الحمرا
مجموعه سلطنتی به سه بخش اصلی «مشوَر» (بارگاه/ Mexuar)، «اندرونی» و «حرمسرا» تقسیم میشود.
بخش اندرونی تزئینات بسیار غنیتری دارد، تزئیناتی شامل پنلهای دیواری و سقفهایی با طرحهای هندسی پیچیده به نام آرتهسونادو (artesonado). اصلیترین بخش اندرونی، حیاطی با یک استخر در وسط آن است که به خنک کردن کاخ کمک کرده و همچنین نمادی از قدرت به شمار میرفت.

Alcazaba یا ارگ قدیمی ترین قسمت الحمراست.از این قسمت تنها دیوارهای عظیم خارجی، برج ها و باروها باقی مانده است.
بخش اندرونی، شامل حیاطی با یک استخر که با سنگ مرمر مزین شده و به خنک کردن کاخ کمک میکرده و همچنین نمادی از قدرت به شمار میرفته. جالب اینجاست که تنها پادشاهان و صاحبان قدرت توان مالی چنین فنّاوری پیچیدهای را برای رساندن آب با امکانات کم آن زمان به حیاط داشتند.

از Mexuar برای انجام کارهای تجاری و اداری استفاده می شد. این بخش با دیوارهای چوبی تیره و گچ تزئین شده است.

بارزترین ویژگی Serallo ، دادگاه Myrtles است.
چشمه ها و استخرهای موجود در کاخ آب خود را از آب آشامیدنی بدست می آوردند.
ژیوار سفیر نوین

در قسمت ورودی پایین Puerta de las Granadas (دروازه انارها) قرار دارد که یک طاق پیروزی بزرگ است که قدمت آن به قرن شانزدهم میلادی برمیگردد.
درست در داخل دروازه، مجسمه ای از نویسنده آمریکایی واشنگتن ایروینگ قرار دارد که در سال 2009 در صد و پنجاهمین سالگرد مرگ وی، برای بزرگداشت نقش وی در ایجاد علاقه به گذشته موروسی اسپانیا، بنا شده است.
مروری کوتاه بر تاریخچه قلعه الحمرا (اندلس _ گرانادا)
- کاخ الحمرا تا سال 1492 که سلطنت های کاتولیک سلسله نصرید را فتح کردند، محل زندگی امیران اسپانیا بود.
- در سال 1527 کاخ چارلز پنجم، به دستور چارلز پنجم، امپراطور مقدس روم در استحکامات الحمرا نصرید قرار گرفت.
- الحمرا در تپه السبیکا (al-Sabika)، در مرز جنوب شرقی شهر گرانادا واقع شده است.
- کاخ از نظر استراتژیک بر روی تپه واقع شده بود تا بتواند نمای وسیعی از شهر گرانادا و همچنین علفزار را داشته باشد.
- فلاتی که کاخ بر روی آن ساخته شده است حدود 740 متر (2430 فوت) طول و 205 متر (674 فوت) بیشترین عرض دارد.
- بیشتر ساختمانهای الحمرا سفیدپوش شده اند، اما امروز پس از سالها پختن در معرض آفتاب، مایل به قرمز هستند.
- در طول سلطه فرانسه بر اسپانیا، بخشی از الحمرا تخریب شد اما بعداً بازسازی شد. بازسازی قسمتهایی از آن تا اواخر قرن 19 انجام شد.
- تزئینات موجود در کاخ به آخرین دوره عالی هنر اندلس در گرانادا برمی گردد. این معماری معاصر بیزانس را تحت تأثیر قرار می دهد.

پلانی از بخش های مختلف کاخ الحمرا Alhambra
Website: www.alhambradegranada.org/en
Address: Calle Real de la Alhambra, s/n, 18009 Granada, Spain
ممنونم از مطالب جالب خواندنی و عکس های زیبا حاصل زحمات عزیزان سایت ژیوار مطالب واقعا عالی و ارزشمند
خواهش میکنیم. ممنون از نگاه ارزشمند شما همراه گرامی
درود بر تهیه کنندگان مقالات ژیوار.
با سپاس از زحمات، بتدریج مجموعه ای مفید و جالب از اطراف جهان ارائه داده اید که نه تنها برای مشتاقان سفر بلکه برای بسیاری جذاب است.
سلام جناب طالب زاده . خوشحالیم که مطالب مورد توجه شما قرار گرفته.