مجله آلمان

هاینریش هرتز | کاشف امواج رادیویی

هاینریش هرتز

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

در این مقاله به بیوگرافی هاینریش هرتز خواهیم پرداخت. هاینریش رودلف هرتز نام فیزیکدانی آلمانی بود که نشان داد تئوری الکترومغناطیس فیزیکدان اسکاتلندی یعنی جیمز کلرک مکسول درست است و اینکه نور و گرما، تشعشعات الکترومغناطیسی هستند. به‌افتخار هاینریش هرتز، واحد فرکانس که همان چرخه کامل در ثانیه می‌باشد، هرتز نامیده شد. برای دیدن شهر این دانشمند بزرگ می‌توانید در تور آلمان آژانس ژیوار شرکت کنید.

[/vc_column_text][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

دوران زندگی هاینریش هرتز

او در سال ۱۸۵۷، در شهر هامبورگ متولد شد. در آن زمان هامبورگ شهری مستقل و عضو کنفدراسیون آلمان بود. او در خانواده‌ای هانزایی که مرفه و بافرهنگ بودند نیز متولد شد. پدر او گوستاو فردیناند هرتز و مادرش آنا الیزابت ففرکورن نام داشت.

هنگام تحصیل در هامبورگ، هاینریش هرتز علاقه خود را به فراگیری زبان‌هایی همچون عربی و سانسکریت نشان داد. او در شهرهای درسدن، مونیخ و برلین علوم و مهندسی را آموخت و شاگرد اساتیدی همچون گوستاو کیرشوف و هرمان فن هلمولتز بود.

در سال ۱۸۸۰ هاینریش هرتز، مدرک دکترای خود را از دانشگاه برلین گرفت و تا ۳ سال بعد برای تحقیق پسادکترای خود تحت نظارت هلمولتز، به‌عنوان دستیار شروع به کار کرد. در سال ۱۸۸۳، هرتز به‌عنوان سخنران درزمینه فیزیک تئوری در دانشگاه کیِل به کار خود ادامه داد. او در سال ۱۸۸۵، در سن ۲۸ سالگی در دانشگاه کارلسروهه به درجه پروفسوری رسید.

ازدواج هاینریش هرتز

در سال ۱۸۸۶، هاینریش هرتز با الیزابت دال، دختر مکس دال ازدواج کرد. مکس دال یک سخنران درزمینه هندسه در کارلسروهه بود. او از الیزابت صاحب دو دختر شد: ژوهانا که در سال ۱۸۸۷ به دنیا آمد و ماتیلده که در ۱۸۹۱ متولد شد. ماتیلده سال‌ها بعد تبدیل به یک زیست‌شناس برجسته شد. طی همین زمان‌ها، هاینریش هرتز در حال تحقیق برجسته خود بر روی امواج الکترومغناطیسی بود. شاید زندگی نامه ژان پل سارتر برای شما خواندنی باشد.

هرتز در یک موسسه فیزیک واقع در شهر بن، در سال ۱۸۸۹ به سمت پروفسوری فیزیک و سپس ریاست مجموعه رسید. او تا زمان مرگش در همین سمت باقی ماند. در این زمان او بر روی مکانیک‌های تئوری کار می‌کرد. او تحقیقاتش روی آن زمینه را تبدیل به یک کتاب کرد که پس از مرگش در سال ۱۸۹۴، منتشر شد.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”32543″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

مرگ هاینریش هرتز

او در زمان کار بر روی مکانیک‌های تئوری، کتابی به نام ” اصول مکانیک در شکلی جدید ” نوشت که پس از مرگش منتشر شد.

در سال ۱۸۹۲، در سن ۳۵ سالگی هاینریش هرتز پس از چندین میگرن شدید، مبتلا به‌نوعی عفونت شد. او برای درمان این بیماری تن به چندین عمل مختلف نیز داد. پس از چندین پیچیدگی و سردرگمی هنگام عمل او که برای از بین بردن ریشه این میگرن‌ها بود، هاینریش هرتز در سن ۳۶ سالگی درگذشت. تعدادی بر این باور هستند که او وضعیت استخوانی بدخیم داشته است. او در شهر بن واقع در آلمان، در سال ۱۸۹۴ از دنیا رفت و در قبرستان اولسدورف در شهر هامبورگ دفن شده است.

همسر هرتز، الیزابت هرتز نیز هرگز ازدواج مجدد نکرد. دختران هرتز هم هرگز ازدواج نکردند و نسل این فیزیکدان نابغه ادامه پیدا نکرد.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”32545″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

کارهای برجسته هاینریش هرتز

او هنگامی‌که پروفسور فیزیک در پلی تکنیک کارلسروهه بود در آزمایشگاه امواج مغناطیسی ایجاد می‌کرد و طول و سرعت آن‌ها را اندازه می‌گرفت. او نشان داد که خاصیت نوسانی و قابلیت مغناطیسه شدن نسبت به انعکاس و انکسار امواج مغناطیسی، با نور و امواج گرمایی یکسان است. درنتیجه او ثابت کرد که بدون شک، نور و گرما تشعشعات الکترومغناطیسی هستند.

در ابتدا امواج الکترومغناطیسی، هرتزیان نامیده می‌شدند و بعداً به امواج رادیویی مشهور شدند. برخلاف باور عموم او اولین شخصی نبود که چنین امواجی را ایجاد می‌کرد. یک مخترع آمریکایی انگلیسی به نام دیوید هیوز در سال ۱۸۷۹ این کار را انجام داده بود که ازلحاظ دانشگاهی کار او رد شد اما هاینریش هرتز اولین نفری بود که به‌درستی خاصیت الکترومغناطیسی امواج را درک کرده بود.

هنگامی‌که در شهر بن به‌عنوان پروفسور مشغول به کار شد، بر روی تخلیه الکتریسیته در گازهای رقیق و کم‌فشار تحقیق می‌کرد.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”32546″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

جمع‌بندی

متأسفانه هاینریش هرتز بسیار زود از جمع دانشمندان دنیا رفت و در همان مدت کم زندگی نیز خدمت بزرگی درزمینه علمی به بشریت کرد. مطمئناً اگر او بیشتر عمر می‌کرد می‌توانست پرده از اسرار بیشتری درزمینه امواج الکترومغناطیسی بردارد و به پیشرفت سریع‌تر بشریت کمک شایانی کند. نسل این دانشمند بزرگ نیز دیگر وجود ندارد. هاینریش هرتز در نظر بسیاری از دانشمندان و فیزیکدان‌ها پدر علم الکترومغناطیس دانسته می‌شود.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *