مجله فرانسه

بیوگرافی لویی پاستور | بنیان‌گذار انستیتو پاستور

بیوگرافی لویی پاستور

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

لویی پاستور دانشمندی فرانسوی است که فرآیند پاستوریزه‌کردن مواد غذایی را کشف و ارائه کرده است. او به‌عنوان اولین نفر کشف کرد که میکروب‌ها عامل ترش شدن الکل هستند. بنابراین متوجه شد که اگر نوشیدنی را گرم کنند این باکتری‌ها از بین می‌روند. سپس می‌توانند نوشیدنی را سرد کنند. به این فرآیند پاستوریزه‌کردن مواد غذایی می‌گویند. همچنین اکتشافات و اختراعات زیادی به اسم این دانشمند ثبت‌شده است. او به کمک تیمش موفق به ایجاد واکسن سیاه‌زخم و هاری شده‌اند.

[/vc_column_text][vc_separator][vc_single_image image=”32278″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

زندگی شخصی لویی پاستور

این دانشمند برجسته در 27 دسامبر 1822 در کشور فرانسه به دنیا آمد. او در شهر آربوآ بزرگ شد و در دوران تحصیل دانش‌آموز متوسطی بود که در دروس نقاشی  و طراحی مهارت داشت (نقاشی‌هایی که وی در سن 15 سالگی کشیده است در موزه انستیتو پاستور نگهداری می‌شود). او در سال 1840 موفق به کسب مدرک لیسانس در رشته هنر شد و در سال 1842 مدرک لیسانس رشته علوم گرفت. در سال 1847 مدرک دکترای رشته علوم را از اکول نرمال پاریس اخذ کرد.

پس از صرف چندین سال برای تحقیق و  تدریس، لویی به مقام استاد شیمی در دانشگاه استراسبورگ نائل شد که محلی برای آشنایی وی با ماری لوران، دختر رئیس دانشگاه بود. آن‌ها در 29 ماه می 1849 ازدواج کردند و صاحب 5 فرزند شدند.

لویی پاستور از سال 1868 دچار سکته مغزی شدید شد که تا حدی موجب فلج شدن وی گردید. این ضعف، مطالعات و تحقیقات او را متوقف نکرد و تولد 70 سالگی‌اش خود را در دانشگاه سوربن به همراه چند دانشمند بزرگ برگزار کرد. سپس بیماری او شدت گرفت و سرانجام در تاریخ 28 سپتامبر 1895 درگذشت. بقایای او در سال 1896 به انستیتو پاستور منتقل شد.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”32279″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

یافته‌های لویی پاستور

در سال 1849 او در تلاش برای حل کردن مسئله‌ای درباره اسید تارتاریک بود. اسید تارتاریک اسیدی است که در رسوبات شراب یافت می‌شود. وقتی نور قطبی شده را از این ماده عبور می‌دادند، زاویه صفحه نور تغییر می‌کرد. او متوجه شد که اسید دیگری به نام اسید پاراتارتاریک نیز در این ترکیبات وجود دارد. دانشمندان فکر  می‌کردند که هردوی این‌ها مشابه هستند. اما اسید پاراتارتاریک ساختاری متفاوت دارد و زاویه نور را نمی‌چرخاند. با توجه به تفاوت‌های ساختار و شکل مواد، رشته استریو شیمی به وجود آمد. مطالعات او در این زمینه نشان داد که عدم تقارن، یکی از ویژگی‌ها و مشخصه‌های اساسی در ماده زنده است.

نظریه تخمیر میکروب و پاستوریزه‌کردن

او در سال 1854 به‌عنوان استاد شیمی و رئیس دانشکده علوم در دانشگاه لیل مشغول به کار شد. در آن زمان بود که روی نظریه میکروب که قبلاً بیان‌شده بود آزمایش‌های زیادی را انجام داد و به کشف وجود باکتری و ارائه فرآیند پاستوریزه‌کردن مواد نائل شد. او جنبه‌های مختلف تخمیر مواد را مطالعه کرده است. مثلاً درباره تخمیر اسیدلاکتیک که موجب ترش شدن شیر است و یا تخمیر اسید بوتیریک مطالعاتی انجام داده است. این مطالعات به ارائه نظریه تخمیر میکروب انجامید.

نجات صنعت ابریشم

لویی پاستور در سال 1865 توانست صنعت ابریشم را نجات دهد. او فهمید که نوعی میکروب به تخم‌های سالم کرم ابریشم حمله می‌کند و به آن آسیب می‌زند. با از بین رفتن میکروب‌ها این بیماری نیز از بین می‌رود. او توانست روشی را برای جلوگیری از این امر ابداع کند.

ساخت واکسن‌های متعدد

در سال 1873 به‌عنوان عضو وابسته آکادمی پزشکی دست ‌یافت. در سال 1879 او برای اولین بار واکسن را ابداع کرد. در این سال واکسنی برای وبا مرغ ساخت. او مشاهده کرد که اگر جوجه‌ها را در معرض فرم ضعیف شده میکروب قرار دهد، آن‌ها در برابر ویروس واقعی مقاوم می‌شوند. در طی مطالعات و آزمایش‌های بعدی، او توانست واکسن بیماری‌های سل، آبله، سیاه‌زخم و وبا را بسازد.

لویی پاستور در سال 1882 در آکادمی فرانسه پذیرفته شد و تحقیقاتش را روی کشف واکسن هاری متمرکز کرد. سرانجام در 6 ژانویه 1885 او توانست واکسن هاری را با موفقیت بر روی پسر 9 ساله‌ای به نام جوزف مایستر که سگ هار او را گاز گرفته بود، تزریق کند و او را واکسینه کند. کشف واکسن هاری، به‌سرعت او را به شهرت رساند. پس‌ازآن کمپینی برای جمع‌آوری کمک‌های مالی به‌صورت بین‌المللی برای ساخت انستیتو پاستور راه‌اندازی شد و این مرکز در 14 نوامبر 1888 شروع به کار کرد.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”32280″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *