مجله فرانسه

بیوگرافی رنه دکارت | پدر فلسفه مدرن

بیوگرافی رنه دکارت

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

در بیوگرافی رنه دکارت، فیلسوف و ریاضیدان، وی به‌عنوان پدر فلسفه مدرن در نظر گرفته می‌شود. به این دلیل که تعریفی برای نقطه آغازی هستی ارائه داده است. وی در 8 سالگی ابتدا در یک کالج یسوعی تحصیل کرد، سپس در 22 سالگی مدرک حقوق گرفت، اما یک معلم بانفوذ وی را در دوره‌ای قرار داد تا ریاضیات و منطق را برای درک جهان طبیعی به کار گیرد. این رویکرد، تعمق در ماهیت هستی و خودآگاهی را در وی گنجاند. ازاین‌رو مشهورترین مشاهدات رنه دکارت، «من فکر می‌کنم، بنابراین من هستم.» می‌باشد.

برای شرکت در تور فرانسه با آژانس ژیوار تماس بگیرید.

[/vc_column_text][vc_separator][vc_single_image image=”32271″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

اوایل زندگی رنه دکارت

دکارت در 31 مارس 1596 در La Haye en Touraine، شهر کوچکی در مرکز کشور فرانسه به دنیا آمد که از آن زمان به بعد برای بزرگداشت مشهورترین پسر خانواده به نام او تغییر نام داده است. وی از سه فرزند دیگر خانواده کوچک‌تر بود و مادرش، جین بروچارد، در اولین سال زندگی‌اش درگذشت. پدرش، یواخیم، یکی از اعضای شورا در مجلس استانی بود. پس از ازدواج مجدد؛ پدر، فرزندان خود را نزد مادربزرگ مادری خود فرستاد تا با او زندگی کنند. اما پدر بسیار نگران تحصیلات خوب فرزندان بود و رنه دکارت را در 8 سالگی به مدت هفت سال به مدرسه شبانه‌روزی در کالج یسوعی هانری چهارم در لافلش، چند مایلی شمال، فرستاد.

به نظر می‌رسید که دکارت ممکن است بیمار باشد. به همین دلیل وی مجبور نبود برنامه دقیق مدرسه را رعایت کند و اجازه داشت تا نیمه صبح در رختخواب استراحت نماید. اما دانش‌آموز خوبی بود. دکارت موضوعاتی همچون بلاغت، منطق، هنرهای ریاضی، موسیقی، نجوم، و همچنین متافیزیک، فلسفه طبیعی و اخلاق را مطالعه می‌کرد. در بیوگرافی رنه دکارت بیان شده است که علاوه بر این موضوعات، گذراندن چهار سال برای دریافت مدرک لیسانس حقوق از دانشگاه پواتیه، او را برای آینده‌اش به‌عنوان فیلسوف آماده کرد. برخی از محققان حدس می‌زنند که وی ممکن است در این مدت دچار حمله عصبی شده باشد.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”32272″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

پدر فلسفه مدرن شدن

بسیاری رنه دکارت را پدر فلسفه مدرن می‌دانند. زیرا ایده‌های او به‌طور گسترده‌ای از درک فعلی در اوایل قرن هفدهم، که بیشتر مبتنی بر احساس بود، فاصله گرفت. درحالی‌که عناصر فلسفه او بدیع نبودند، رویکرد او به آن‌ها کاملاً جدید بود. دکارت معتقد بود که اساساً همه‌چیز را از روی میز پاک نماید و از نو شروع کند. وی همه تصورات از پیش تعیین‌شده و به ارث رسیده و همه چیزهایی که قطعی بودند را یکی‌یکی به عقب برگرداند و با جمله «من وجود دارم» شروع شد.

ازآنجایی‌که رنه دکارت بر این باور بود که همه حقایق درنهایت به هم مرتبط هستند، او به دنبال کشف معنای جهان طبیعی با رویکردی عقلانی، از طریق علم و ریاضیات و به‌نوعی بسط رویکردی بود. دکارت علاوه بر گفتار در روش، تأملاتی در باب فلسفه اول و اصول فلسفه را نیز در میان رساله‌های دیگر منتشر کرد. تحقیقات وی در فیزیک نظری باعث شد بسیاری از محققان ابتدا وی را یک ریاضیدان بدانند. وی هندسه دکارتی را معرفی کرد که جبر را در خود جای‌داده است. رنه دکارت از طریق قوانین انکسار خود، درک تجربی از رنگین‌کمان را توسعه داد و گزارشی طبیعت‌گرایانه از شکل‌گیری منظومه شمسی ارائه کرد. شاید خواندن بیوگرافی هانری بل برای شما جالب باشد!

[/vc_column_text][vc_single_image image=”32273″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

اواخر زندگی، مرگ و میراث

دکارت در سال 1628 به هلند نقل‌مکان کرد. زیرا زندگی در فرانسه آن‌قدر شلوغ بود که او نمی‌توانست روی کارش تمرکز کند. در بیوگرافی رنه دکارت آمده است که وی بیش از 20 سال در هلند زندگی کرد. اما در 11 فوریه 1650 در سن 53 سالگی در استکهلم سوئد درگذشت. وی کمتر از یک سال قبل به درخواست ملکه کریستینا به آنجا نقل‌مکان کرده بود تا معلم فلسفه او باشد. ضعف و بیماری که در اوایل زندگی او بروز داده بود، همچنان ادامه داشت. او معمولاً صبح‌ها را در رختخواب می‌گذراند، اما اصرار ملکه بر درس‌های ساعت 5 صبح منجر به بیماری ذات‌الریه شد که نتوانست از آن بهبود یابد.

سوئد یک کشور پروتستان بود. بنابراین رنه دکارت، یک کاتولیک، در قبرستانی عمدتاً برای نوزادان تعمید نیافته دفن شد. بعداً بقایای او به صومعه سن ژرمن دپره، قدیمی‌ترین کلیسای پاریس برده شد.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”32274″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *