مجله اتریش

بیوگرافی زیگموند فروید | پدر علم روانشناسی

بیوگرافی زیگموند فروید

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

زیگموند فروید متولد 6 مه 1856 و متوفای 23 سپتامبر 1939 عصب‌شناس اتریشی و همچنین بنیان‌گذار روانکاوی معاصر بود. فروید را یکی از تأثیرگذارترین، محبوب‌ترین و بحث‌برانگیزترین ذهن‌های قرن بیستم می‌دانند.

[/vc_column_text][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

سال‌های اولیه زندگی و تحصیلات زیگموند فروید

زیگموند فروید در 6 مه 1856 در فرایبرگ امپراتوری اتریش سابق و پریبور جمهوری چک کنونی به دنیا آمد. چهارساله بود که همراه خانواده به لایپزیگ نقل‌مکان کرد و سپس در وین اتریش ساکن شد. زیگموند فروید در دوره قبل از آموزش عالی خود در وین، در دروس مختلف ازجمله یونانی، لاتین، تاریخ، ریاضیات و دروس علمی دیگر نمرات بالایی کسب کرد. توانایی‌های شگفت‌انگیز او باعث شد تا خیلی زود در دانشگاه وین پذیرفته شود و تحصیل در رشته پزشکی را آغاز کند. زیگموند فروید پس از فارغ‌التحصیلی در سال 1881، در بیمارستان عمومی وین شروع به کار کرد.

زیگموند فروید در دوران دانشجویی روی نوروبیولوژی و مطالعه زیست‌شناسی مغز و بافت عصبی انسان و حیوان تمرکز داشت. در این مدت، او اغلب با یوزف بروئر در درمان هیستری همکاری می‌کرد. آن‌ها این کار را با یادآوری تجربیات دردناک تحت هیپنوتیزم انجام می‌دادند.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”32655″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

اواسط زندگی زیگموند فروید

زیگموند فروید در سال 1885 به پاریس سفر کرد تا برای پیشرفت بیشتر به‌عنوان دانشجوی متخصص مغز و اعصاب ژان شارکو به تحصیل ادامه دهد. او پس از فارغ‌التحصیلی، یک مطب خصوصی راه‌اندازی و شروع به درمان اختلالات روانی مختلف کرد. زیگموند فروید ابتدا خود را به‌عنوان یک دانشمند و در وهله دوم یک پزشک می‌دانست. از این ‌رو سعی کرد دانش، تجربه و منش انسان را درک کند. وی در سالی که کلینیک خود را راه‌اندازی نمود، با مارتا برنیز ازدواج کرد. آن‌ها صاحب شش فرزند شدند. کوچک‌ترین دختر زیگموند فروید به نام “آنا فروید” نیز خود به شخصیتی تأثیرگذار در روانشناسی تبدیل شد.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”32656″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

مختصری از تفکرات زیگموند فروید

زیگموند فروید تنها زمانی شروع به توسعه روانکاوی کرد که در دانشگاه وین استاد شد. او خیلی زود جمعی از پیروان را به دست آورد و گروهی با نام انجمن روانکاوی تشکیل داد. به‌مرور گروه‌هایی از این ‌دست در شهرها و کشورهای دیگر نیز تشکیل شدند. روانشناسانی مانند آلفرد آدلر و کارل یونگ از پیروان اولیه زیگموند فروید بودند. شاید زندگی‌نامه‌ی هانری بل برای شما جالب و خواندنی باشد.

در سال 1905، بحث‌برانگیزترین اثر زیگموند فروید با نام نظریه جنسی منتشر شد. بحث اصلی فروید در آن نوشته این بود که میل جنسی عامل بزرگی در تعیین روانشناسی یک فرد دارد و حتی در نوزادان نیز نقش بازی می‌کند. فروید در همین مطالعه عقده ادیپ را نیز تعریف کرد. این نظریه بیان می‌کند که چون پسرها در دوران نوزادی، رابطه‌ای تنگاتنگ و عاطفی با مادر خود دارند، این موضوع باعث می‌شود که پدر خود را به‌عنوان یک رقیب ببینند.

اگرچه آثار زیگموند فروید به شیوه‌های متفاوتی تفسیر می‌شود، اما تردیدی نیست که آثار او تأثیر زیادی در زمینه روانشناسی داشته است. به لطف مطالعات او بود که مشخص شد همه بیماری‌های روانی علت فیزیولوژیکی ندارند و به روانشناسی مربوط می‌شوند. او همچنین تأثیر جنبه‌های مختلف فرهنگی را بر روانشناسی و رفتار تشخیص داد. مطالعات زیگموند فروید برای درک شخصیت، روانشناسی بالینی، روان‌شناسی رشد و سایر اشکال روانشناسی معاصر بسیار ارزشمند بوده است.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”32657″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

آخرین سال‌های زندگی زیگموند فروید

زیگموند فروید از سال 1923 از سرطان دهان رنج می‌برد و تا اواخر عمر قریب به 30 عمل جراحی دهان انجام داده بود. پس از بازگشت سرطان، پزشکان اعلام کردند که دیگر امکان درمان وجود ندارد. فروید مجبور شد از پروتز استفاده نماید تا حفره‌های بینی و دهان خود را جدا کند. این موضوع غذا خوردن و صحبت کردن را برایش سخت می‌کرد. در 21 سپتامبر 1939، زیگموند فروید از دکتر خواست تا مقدار مرگباری مورفین به او بدهد. دکتر دو سانتی‌گرم مورفین به او داد و پس ‌از آن فروید به خوابی آرام فرو رفت. پس از 12 ساعت پزشک این عمل را تکرار کرد و فروید به کما رفت. زیگموند فروید در صبح روز 23 سپتامبر 1939 درگذشت.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”32658″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][/vc_column][/vc_row]

1 نظر در “بیوگرافی زیگموند فروید | پدر علم روانشناسی

  1. الهام هاشمی گفت:

    کسی که به نظرم علم روانشناسی را انجام داد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *