پله های سلارون در ریودوژانیرو به نام خالق آن خورخه سلارون، نقاش و مجسمهساز اهل شیلی نامگذاری شده است. این پلهها قبل از سال 1990 فقط پلههای یک خیابان معمولی در محلهای فقیرنشین بودند. خورخه سلارون بیش از 20 سال از زندگی خود (از سال 1990 تا پایان عمرش در سال 2013) را وقف تبدیل این پلهها به یکی از بزرگترین شاهکارهای این شهر شگفتانگیز کرد. اسکاداریا سلارون یکی از نمادهای ریودوژانیرو است. اگر میخواهید درباره این مکان بیشتر بدانید، با ما در ادامه مطلب همراه باشید. برای دیدن این مکان زیبا و شرکت در تور برزیل با آژانس ژیوار تماس بگیرید.
خالق پلههای سلارون در ریودوژانیرو
خالق پلههای سلارون در ریودوژانیرو خورخه سلارون هنرمند اهل شیلی است که عاشق شهر ریودوژانیرو بود. او در طول زندگی خود به بیش از 50 کشور سفر کرده بود و در نهایت برزیل را برای اقامت برگزید. وی هنرمند و نقاشی بزرگ بود و خانهاش نزدیک به پلکانی قرار داشت که محلههای لاپا و سانتا ترزا را به هم متصل میکرد. خورخه زندگی سادهای در آن محله داشت و برای امرارمعاش، نقاشیهای خودش را میفروخت. یکی از وظایفی که او در طول حیاتش بر عهده گرفت، این بود که پلههای محله را تعمیر کند و رنگی به آنها بزند. این پروژه هنری درواقع تشکر او از مهماننوازی مردم ریو و برزیل بود.

انگیزه اولیه ساخت پلههای سلارون در ریودوژانیرو
داستان پلههای سلارون در ریودوژانیرو از اینجا شروع شد که در سال 1999، خالق آن، خورخه، شروع به نوسازی پلههای فرسوده مقابل خانهاش در ریودوژانیرو کرد. در ابتدا او میخواست اثری هنری خلق کند که ادای احترام او به مردم برزیل باشد و تنها از کاشیهایی به رنگهای پرچم برزیل یعنی سبز، زرد و آبی استفاده میکرد. او مواد مورد نیاز خود را عمدتاً از سایتهای ساختمانی جمعآوری مینمود، اما گاهی اوقات مجبور میشد نقاشیهای خود را بفروشد تا کاشیهای بیشتری برای این پروژه بخرد.
هنگامیکه پله تقریباً آماده بود، بازاری را کشف کرد که کاشیهای قدیمی اروپایی در آن به فروش میرسید. او میخواست از آن کاشیها به پله اضافه کند، اما متوجه شد که جایی برای استفاده از آنها در باقی نمانده است. پس تصمیم گرفت دائماً یک کاشی را با کاشی دیگر جایگزین کند و به این ترتیب یک اثر هنری زنده، پویا و همیشه در حال تغییر ایجاد نماید.

مشخصات پلههای سلارون در ریودوژانیرو
این پلهها از خیابان خواکیم سیلوا تا خیابان پینتو مارتینس ادامه دارند و محلههای لاپا و سانتا ترزا را در ریودوژانیرو به هم متصل میکنند. این اثر هنری در مجموع از 215 پله تشکیل شده است و حدود 125 متر طول دارد. کل راهپله از بیش از 2000 کاشی ساختهشده است که از بیش از 60 کشور جهان جمعآوری شدهاند. از این 2000 کاشی، حدود 300 کاشی آن با دست رنگآمیزی شدهاند. روی یکی از برجستهترین و معروفترین این کاشیها تصویر یک زن باردار آفریقایی نقاشیشده است.

محله پلههای سلارون در ریودوژانیرو
قدمهای گردشگران با خود هوای تازهای به محله گمنام پله های سلارون در ریودوژانیرو آورده است. این محله بیاهمیت که مورد غفلت قرار گرفته بود، توانست به واسطه این پلهها توجه عمومی را به خود جلب کند. در بازیهای المپیک ریو در سال 2016 گردشگران داخلی و خارجی زیادی برای دیدن پلهها آمده بودند که باعث معروف شدن بیش از پیش این اثر هنری شد. امروزه در پای این پلهها، رستورانها و کافههایی را خواهید دید که همیشه مملو از گردشگران هستند. این محله به خاطر تفریحات شبانهاش معروف است. جاذبههای گردشگری دیگری نیز نزدیک به پلهها در محله سانتا ترزا وجود دارد. امروزه میتوان گالریهای هنری، معماریهای زیبا و هنری و رستورانهای متنوعی را که با چشماندازهای زیبایی از ریودوژانیرو همراه هستند، در اطراف این پلهها پیدا کرد.

جمعبندی
امروزه فضای کوچک اما بسیار خلاقانه پلههای سلارون در ریودوژانیرو موفق به جذب بازدیدکنندگان و گردشگران زیادی از چهارگوشه دنیا شده است. حتی برخی از این گردشگران، کاشیهایی را از کشورهای خود به این شهر میآورند تا به این مجموعه هنری اضافه گردند. “این رؤیای دیوانهوار و بینظیر تنها در روز مرگ من به پایان میرسد” این همان چیزی میباشد که از سلارون نقلشده است و همینطور هم شد. در سال 2013 او به طرز مرموزی بر روی پلههایی که 20 سال گذشته را صرف تزئین آنها کرده بود، مرده پیدا شد.