ممنوع الخروجی به چه معناست؟
ممنوعالخروجی شرایطی است که فرد اجازه خروج از یک منطقه جغرافیایی یا همان مرز کشور را ندارد و تا زمانیکه علت ممنوع الخروجی را رفع نکند اجازه سفر و خارج شدن از کشور را نخواهد داشت.
قابل ذکر است ممنوع الخروجی تنها شامل مسیرهای هوایی نیست و تمام خطوط حمل و نقل زمینی و دریایی را نیز شامل می شود. شرایط تمدید، سوالات رایج درباره تمدید گذرنامه را دریافت کنید.
علت اصلی ممنوع الخروجی چیست؟
مسلماً علت ممنوعالخروجی فقط یک مورد نمیباشد و علتهای مختلفی دارد. علتهایی همچون:
- داشتن سوء شهرت
- مشمولیت وظیفه
- بدهکار بانکی بودن
- خلاف مصلحت کشور
- مقروض بودن به اداره مالیات
- عدم اجازه زوج به زوجه
- به دستور نهادهای امنیتی
- بابت انجام جرم
- بدهی چک در اداره اجرای ثبت
آیا قبل از خرید تور امکان چک کردن ممنوعالخروجی وجود دارد؟
بله. هر چند که حکم ممنوعالخروجی به فرد ابلاغ نمیشود اما میتوان از راههایی مختلف از ممنوع الخروجی خود مطلع شوید. کسانی که میخواهند به سفر خارجی بروند میتوانند با مراجعه به اداره گذرنامه و ارائه اصل پاسپورت از ممنوع الخروجی خود مطلع شوند.
اما راهی ساده تر هم وجود دارد. افراد میتوانند از طرق اینترنت از ممنوعالخروجی خود باخبر شوند. سامانه ثبت اسناد و املاک کشور از تیر 97 سایت exitban.ssaa.ir راه اندازی کرد که با وارد کردن کدملی بتوان از وضعیت ممنوعالخروجی خود مطلع شد. اولین گذرنامه در جهان از کجا صادر شد؟
در صورتیکه یکی از اعضای گروه ممنوع الخروج باشد تکلیف بقیه همراهان چیست و تور چطور برخورد میکند؟
فقط مسافرت فرد ممنوع الخروج کنسل میشود و برای بقیه اعضای گروه مشکلی پیش نمیآید. اخذ گواهینامه بین المللی چگونه است؟
آیا در صورت ممنوعالخروجی همه هزینههای تور پرداخت میشود؟
خیر. اگر فرد ممنوع الخروج به آژانس اطلاع ندهد همه هزینههای تور سوخت میشود و پولی به مسافر عودت داده نمیشود.
کنترل گذرنامه از حیث ممنوعالخروجی به عهده چه کسی است؟
در کل آژانسها هیچ مسئولیتی در قبال چک کردن مسافر نخواهند داشت. این خود مسافر است که باید بداند ممنوعالخروج هست یا نه.
چطوری ممنوع الخروجی خود را رفع کنیم؟(راه های رفع ممنو الخروجی)
هر زمان که از ممنوع الخروجی خود مطمئن شدید به دنبال دلایل کیفری و قضایی آن باشید تا بر اساس آن برای رفع ممنوع الخروجی خود اقدام کنید.
از زمان ممنوع الخروجی، شما تا 20 روز حق اعتراض دارید و با درخواست شما پرونده مجدداً مورد بررسی قرار خواهد گرفت. به طور کلی این ممنوعیت حداکثر تا 6 ماه اعتبار دارد و پس از آن با حکم دادگاه قابل تمدید خواهد بود.
اگر به دلیل پرداخت نکردن مهریه ممنوع الخروج شدهاید لازم است حتماً حکم اعسار گرفته تا مهریه اقساطی شود و پس از آن ممنوع الخروجی شما لغو خواهد شد.
ولی در صورتی که مشکل مالیاتی باعث این ممنوعیت باشد میبایست وثیقه و یا ضمانت بانکی داشته باشید که دادگاه تعیین کننده آن خواهد بود.
در یک نگاه کلی به صورت زیر میتوان از ممنوعالخروجی خارج شوید:
1- پرداخت بدهی
2- پرداخت مالیات
3- معرفی مال جهت اجرای حکم
4- واخواهی نسبت به حکم غیابی
5- درخواست ابطال اجرایی ثبتی
6- گذاشتن وثیقه و خروج موقت
7- اجازه خروج موردی در سفرهای زیارتی
8- اجازه خروج موردی در سفرهای ضروری
9- توقف اجرای حکم
10- تقاضای ابطال اجرایی
در شرایط خاص ممنوع الخروجی لغو می شود؟(در چه شرایطی ممنوع الخروجی لغو می گردد؟)
در صورتی که مسافر بخواهد به حج تمتع برود هیچ یک از دلایل فوق باعث ممنوع الخروجی او نخواهد بود. همچنین اشخاصی که دچار بیماریهای خاص هستند تنها یکبار برای درمان میتوانند از کشور خارج گردند و پس از گذراندن دوره درمان به ایران باز گردند.
قابل به ذکر است که تحت شرایط خیلی خاص افرادی که بدهی مالیاتی دارند نیز با دستور دادگاه میتوانند از ایران خارج شوند.
ممنوع الخروج کردن فرزند توسط مادر و پدر
درخواست برای ممنوع الخروج کردن فرزند توسط پدر یا مادر به دلایل مختلف ضرورت پیدا میکند، از جمله اینکه یکی از والدین نگران میشود که دیگری قصد خروج فرزند از کشور و مهاجرت را دارد. که اگر متقاضی پدر باشد خیلی سریع و راحت با مراجعه به اداره گذرنامه و ظرف کمتر از یک ساعت فرزند (زیر 18 سال) را ممنوع الخروج مینماید.
ولی اگر مادر بخواهد فرزند خود را ممنوع الخروج کند، باید تقاضای ممنوع الخروجی و دلایل توجیهی خود را به دادگاه خانواده طی یک دادخواست ارائه دهد و قاضی پس از رسیدگی و استماع دلایل طرف دیگر (پدر) در صورت صلاحدید و قبول توجیهات مدعی، دستور ممنوع الخروجی را صادر مینماید. در این خصوص توصیه میشود قبل از هر اقدامی با یک وکیل دادگستری و مشاور حقوقی متخصص در زمینه دعاوی خانواده مشورت شود.
فواید داشتن وکیل در پرونده های حقوقی
در سیستم حقوقی ایران هیچگاه داشتن وکیل دادگستری به طور جدی به عنوان یک تکلیف و ضرورت بر اصحاب دعوا تحمیل نشده است. در طول سالهای اخیر نهادهای مختلف از جمله کانون وکلای دادگستری و مرکز امور مشاوران حقوقی قوه قضائیه و خود قوه قضائیه تلاش نمودهاند با طرحهایی از جمله طرح خانواده و طرح اجباری شدن وکیل برای خواهان، داشتن وکیل دادگستری را به اصحاب دعوا تحمیل نماید که البته این طرحها با شکست مواجعه شده و به نظر میرسد بهترین راه آگاه کردن و فرهنگ سازی برای جامعه و تبیین ضرورت داشتن وکیل باشد.
اطلاعات بسیار کاملی بود و خیلی خوب بود