ژیوارنامه

آژانس فضایی اروپا | مهم‌ترین مأموریت آن در فضا

آژانس فضایی اروپا

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

آژانس فضایی اروپا، مرکز پژوهش‌های فضایی و تکنولوژی فضایی در اروپا، در سال 1975 و با ادغام دو سازمان ساخت پرتاب‌کنند‌ه‌های موشکی اروپا و سازمان پژوهش‌های فضایی اروپا ایجاد شد. رویدادهای جالب اروپا در 2020 را بخوانید.

مقر اصلی آژانس فضایی اروپا در کجا قرار دارد؟

این سازمان 22 عضو دارد که همگی جزو اتحادیه اروپا به شمار می‌روند. آلمان، اسپانیا، اتریش، بریتانیا، بلژیک، پرتغال، دانمارک، رومانی، سوئد، سوئیس، فرانسه، لوکزامبورگ، مجارستان، نروژ، هلند، یونان، جمهوری چک، رومانی و فنلاند اعضای این سازمان هستند. اسلوونی نیز با این سازمان همکاری دارد. مقر اصلی آژانس فضایی اروپا در پاریس است.

[/vc_column_text][vc_separator color=”black”][vc_single_image image=”23845″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” parallax_scroll=”no”][vc_separator color=”black”][vc_column_text text_larger=”no” woodmart_inline=”no”]

بخش‌های آژانس فضایی اروپا

نمایندگان کشورهای عضو آژانس فضایی اروپا، اعضای شورای سیاست‌گذاری این آژانس هستند. یک کمیسیون پژوهش‌های علمی نیز در این سازمان وجود دارد که فقط بر روی برنامه‌های علمی آژانس فضایی اروپا متمرکز است. برخی  کمیسیون‌های دیگر نیز ممکن است توسط شورا برای مشارکت در تصمیم گیری‌ها تشکیل شوند. خدمات حرفه‌ای ویزای شنگن در ژیوار انجام می‌پذیرد.

بخش‌های اصلی آژانس فضایی اروپا عبارتند از:

1- مرکز تکنولوژی و پژوهش‌های فضایی اروپا که مقر آن در هلند است و وظیفه‌ی اسکان تیم‌های پروژه‌های ماهواره‌ای و بررسی تسهیلات مربوطه را به‌عهده دارد. این مرکز، هسته‌ی اصلی پژوهش‌های تکنولوژیک و علوم فضایی آژانس به شمار می‌رود.

2- مرکز عملیات فضایی اروپا که در آلمان است و وظیفه‌ی کنترل، نظارت و بازیابی اطلاعات ماهواره‌ای را برعهده دارد.

3- مرکز آموزشی پژوهش‌های فضایی اروپا واقع در ایتالیا که از برنامه‌ اترنت و خدمات بازیابی اطلاعات آژانس پشتیبانی می‌کند.

4- مرکز فضانوردی اروپا که در آلمان واقع شده و یک مرکز آموزش فضانوردی و علوم فضانوردی به‌شمار می‌رود.

5- مرکز ستاره‌شناسی اروپا که در اسپانیا قرار دارد و در خود آرشیوهای ستاره‌شناسی و مراکز عملیاتی علمی را جای داده است. آژانس فضایی اروپا، یک مرکز پرتاب موشک به نام مرکز فضایی گوئیانا در شهر گوئیانای کشور فرانسه را هم اداره می‌کند.

 [/vc_column_text][vc_separator color=”black”][vc_single_image image=”23846″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” parallax_scroll=”no”][vc_separator color=”black”][vc_column_text text_larger=”no”]

شرح وظایف آژانس فضایی اروپا

از جمله وظایف آژانس فضایی اروپا، ساخت پرتاب‌کننده‌های موشک و ماهواره، ساخت فضاپیماها و تسهیلات زمینی است. امروزه این آژانس وظیفه پرتاب ماهواره به فضا با اهدافی نظیر مشاهده زمین، ناوبری، ارتباطات از راه دور و ستاره‌شناسی را برعهده دارد. این سازمان، برای کاوش‌های فضایی، پروب‌هایی را به نقاط دور از دسترس منظومه شمسی می‌فرستد.

[/vc_column_text][vc_separator color=”black”][vc_single_image image=”23848″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” parallax_scroll=”no”][vc_separator color=”black”][vc_column_text text_larger=”no”]

دستاوردهای آژانس فضایی اروپا

آژانس فضایی اروپا، همکاری‌های گسترده‌ای با سایر سازمان‌های جهانی از جمله مرکز هوا و فضای آمریکا (ناسا) داشته است و خود به تنهایی مسئول ارسال پروب گیوتو است.

ساخت فضانورد اولیسس که در سال 1990 برای کاوش در زمینه نواحی قطبی خورشید به فضا پرتاب شد نیز از جمله دستاوردهای این سازمان است.

ماموریت‎‌های اکتشاف فضا در آژانس فضایی اروپا

مارس اکسپرس نیز یکی دیگر از ماموریت‌های اکتشاف فضاست که توسط این سازمان انجام شده است. این پروژه از دو بخش ارسال کاوشگر مدارگرد و کاوشگر بیگل 2 به مریخ تشکیل شده است که کاوشگر بیگل 2، برای انجام پژوهش‌های دگرزیست‌شناسی و ژئوشیمی ساخته شده است.

بزرگترین تلسکوپ موجود در فضا

در سال 2009، آژانس فضایی اروپا، به‌عنوان یکی از همکاران اصلی در گرداندن ایستگاه فضایی بین‌المللی انتخاب شد. ماهواره پلانک (برای بررسی پیش‌زمینه‌ی امواج مایکروی کیهانی) و هرشل بزرگ‌ترین تلسکوپ موجود در فضا، از ساخته‌های دیگر آژانس فضایی اروپا هستند.

[/vc_column_text][vc_separator color=”black”][vc_single_image image=”23849″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” parallax_scroll=”no”][vc_separator color=”black”][vc_column_text text_larger=”no”]

مهم‌ترین ماموریت آژانس فضایی اروپا

در حال حاضر یکی از مهم‌ترین پروژه‌های در دست آژانس، پروژه پاکسازی زباله‌های فضایی است که قرار بوده طی یک همکاری چند ده میلیون دلاری با یک شرکت سوئیسی انجام شود.

جمع‌بندی

چندین دولت اروپایی مسئولیت تامین منابع مالی آژانس فضایی اروپا را به‌عهده دارند. ماموریت این آژانس کاملاً روشن است: بالابردن توانمندی فضایی اروپا و تضمین این که سرمایه‌گذاری‌ بر روی پژوهش و اکتشافات فضایی به ثمر خواهند نشست و منافع بسیاری برای شهروندان اروپایی و کل جهان به ارمغان می‌آورند. یک وظیفه‌ی دیگر آژانس فضایی اروپا، بالا نگه داشتن اروپا در صدر فعالیت‌های فضایی در کل جهان است.

[/vc_column_text][vc_separator color=”black”][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *