ژیوارنامه

عوارض خروج از کشور | مبلغ مجاز خروج ارز از فرودگاه امام خمینی + هزینه اضافه بار

سفر خارجی

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

قانون عوارض خارج از کشور در سال 1365 شمسی به تصویب رسید؛ یعنی چند سال پس از شروع جنگ تحمیلی عراق. علت تصویب این قانون کمبود درآمد و منابع بود که برای اولین بار مبلغ 5 هزار تومان به‌عنوان عوارض خروج از کشور از مسافرانی که قصد سفر به خارج از کشور را داشتند، دریافت می‌شد.

برای پرداخت عوارض خروج از کشور در سالیان متوالی مجبور بودید در فرودگاه زمان زیادی در صف باشید اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی و اینترنت امکان پرداخت اینترنتی عوارض خروج از کشور وجود دارد که بسیار آسان انجام می‌شود.

پس از آشنایی اندکی با عوارض خروج از کشور در این مقاله قصد داریم با قوانین راجع به ورود و خروج ارز از کشور و اضافه‌بار در هنگام سفر خارجی آشنا شویم.

بهترین ایرلاین برای سفر به کشورهای اروپایی کدامند؟

[/vc_column_text][vc_separator color=”black”][vc_single_image image=”25031″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no”][vc_separator color=”black”][vc_column_text text_larger=”no”]

قوانین ورود ارز به کشور بعد از سفر

قوانین ورود ارز به کشور بعد از سفر تا سقف معینی همواره وجود داشته است اما امروزه پس‌ از اینکه تعداد سفرهای خارجی بیشتر شده، این مسئله نیز از اهمیت بیشتری برخوردار شده است.

مسافرانی که به خارج از کشور سفر می‌کنند برای رفع نیاز خود در کشور دیگر نیاز دارند تا پول ایران را به پول ملی مقصدی که قصد سفر به آنجا دارند را تبدیل کنند. پس سؤالی که ایجاد می‌شود این است که هر مسافر تا چه مقدار می‌تواند ارز ملی کشور مبدأ را خارج یا ارز ملی کشور مقصد را وارد کند؟

بانک مرکزی اعلام کرده است که هر مسافر می‌تواند تا سقف 10 هزار یورو یا معادل این مبلغ به سایر ارزها از طریق مرز هوایی و تا سقف 2000 یورو یا معادل این مبلغ به سایر ارزها از طریق مرزهای زمینی و دریایی وارد کشور کند.

اگر مسافر بخواهد ارز بیش‌ازحد مجاز وارد کشور کند شرایطی دارد. مسافر باید در هنگام ورود مقدار ارزی که قصد واردکردن آن را دارد به‌صورت کتبی یا شفاهی به گمرک ایران اظهار کند و اطلاعات خواسته‌شده را در درگاه سیستمی گمرک ثبت کند.

[/vc_column_text][vc_separator color=”black”][vc_single_image image=”25032″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no”][vc_separator color=”black”][vc_column_text text_larger=”no”]

مبلغ مجاز خروج ارز از فرودگاه امام خمینی

طبق اعلام بانک مرکزی، هر مسافر می‌تواند تا سقف 5000 یورو یا معادل این مبلغ به سایر ارزها از طریق مرز هوایی و تا سقف 2000 یورو یا معادل این مبلغ به سایر ارزها از طریق مرزهای زمینی و دریایی از کشور خارج کند.

اگر مسافری بخواهد بیشتر از سقف تعیین‌شده 5000 یورو از کشور ارز خارج کند پس‌ازاینکه به گمرک مراجعه کرد و مبلغی که قصد خروج آن را از کشور داشت اعلام نمود، کد رهگیری دریافت می‌کند که نیاز است آن را به بانک ملی برده و در ازای تحویل میزان ارز موردنظر خود یک رسید چاپی از بانک تحویل بگیرد.

هزینه اضافه‌بار در سفر خارجی

معمولاً هزینه یک کیلوگرم اضافه‌بار در سفر خارجی مساوی با یک درصد قیمت بلیط همان مسیر است و اگر این وزن افزایش یابد به همین نسبت محاسبه می‌شود. قیمت دقیق اضافه‌بار در سفر خارجی بر اساس قیمت، مسافت و کلاس پرواز حساب می‌شود.

رزرو هتل خارجی با بیت کوین و ارز دیجیتال[/vc_column_text][vc_separator color=”black”][vc_single_image image=”25033″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no”][vc_separator color=”black”][vc_column_text text_larger=”no”]

میزان بار مجاز برای سفر خارجی

در رابطه با میزان بار مجاز برای سفر خارجی می‌توان گفت که این میزان به دو حالت می‌تواند محاسبه شود:

1- سیستم وزنی

2- سیستم بسته‌ای

در این بخش می‌خواهیم با این دو سیستم و میزان بار مجاز آشنا شویم.

سیستم وزنی: در این سیستم میزان بار مجاز برای خروج از کشور بر اساس وزن چمدان و یا بار هر مسافر حساب می‌شود. این وزن با توجه به نوع ایرلاین، کلاس پرواز آن و مسافت پرواز متفاوت است.

– میزان بار مجاز کلاس پرواز فرست کلس 40 کیلوگرم است.

– میزان بار مجاز کلاس پرواز بیزینس 30 کیلوگرم است.

– میزان بار مجاز کلاس پرواز اکونومی 20 کیلوگرم است.

سیستم بسته‌ای: بر اساس این نوع سیستم هر مسافر می‌تواند دو بسته که میزان وزن هرکدام از آن‌ها حداکثر 23 کیلوگرم است به خارج از کشور ببرد. در کلاس پرواز فرست کلس و بیزینس مجموع ابعاد این دو بسته حداکثر 158 و در کلاس پرواز اکونومی مجموع ابعاد دو بسته حداکثر 273 سانتی‌متر می‌تواند باشد.

[/vc_column_text][vc_separator color=”black”][vc_single_image image=”25034″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no”][vc_separator color=”black”][vc_column_text text_larger=”no”]

جمع‌بندی

خروج از کشور همواره از سال‌ها پیش با عوارض خروج از کشور همراه بوده است. امروزه نیز اگر قصد خروج از کشور داشته باشید ملزم به پرداخت عوارض خروج از کشور هستید که به شیوه آنلاین می‌توانید به‌راحتی آن را پرداخت کنید.

همچنین برای خروج از کشور شما حق حمل بار با وزن مشخصی دارید که در صورت افزایش آن مقدار ملزم به پرداخت اضافه‌بار هستید. در رابطه با ورود و خروج ارز از کشور نیز مقرراتی وجود دارد که بیش از یک سقف معین نمی‌توان ارز ملی را از کشور خارج کرد و یا ارز ملی کشور دیگری را وارد کرد که در این مقاله سعی کردیم به توضیح این موارد بپردازیم.[/vc_column_text][vc_separator color=”black”][vc_single_image image=”25036″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no”][vc_separator color=”black”][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *