ژیوارنامه

نوستالژی دهه شصتی ها در سوئیس رقم خورده

hiedi

 

مطمئنا اگر شما فردی هستید که الان بین 40-30 دارید، حتما کارتون هایدی را دیدید و تصویرهایی هایی هرچند مهبم از این کارتون در پس ذهنتان هنوز هم هست.

داستان هایدی برای اولین بار در دو بخش، در سالهای 1879 و 1881، توسط یوهانا اسپیری (Johanna Spyri) نویسنده سوئیسی (1901-1827) منتشر شد. هایدی یتیمی است که برای زندگی با پدربزرگش، پیرمرد خشن و منزوی فرستاده شده است. دختربچه قبل از اینکه به عنوان همراه دختر جوان معلول به فرانکفورت اعزام شود، از زندگی در کوه های آلپ سوئیس لذت می برد و با بزها و دوستش پیتر بازی می کند. اشتیاق زندگی هایدی و پیام داستان حمایت از یک زندگی ساده با محوریت خانه و طبیعت، این داستان را به یک کتاب پرفروش بین المللی تبدیل کرده است که به ده ها زبان ترجمه شده است. جنبه های اخلاقی و مذهبی تر داستان در طول سال ها کمرنگ شده است و اقتباس از این کتاب برای فیلم، تلویزیون و تئاتر همچنان ادامه دارد. در سال 1974، مجموعه انیمیشن ژاپنی “Arupusu no shôjo Haiji” [هایدی، دختر آلپ ها]، با مشارکت هایائو میازاکی، در ژاپن یک موفقیت بزرگ بود، جایی که این دختر کوچک هنوز یک افسانه و نماد است. از سال ها پیش تاکنون بسیاری از گردشگران ژاپنی برای بازدید از پارک هایدی به کشور سوئیس می آیند.

 

تور سوئیس 

در راهنمای سفر به سوئیس نکاتی دستگیرتان خواهد شد!

 

ایده هایدی از کجا به ذهن نویسنده رسید؟

هایدی‌لند شامل چند شهر و دهکده در اطراف کوه‌های آلپ است. این نویسنده‌ با سفر به دهکده‌ها و زندگی در مناطق روستایی و سرسبز به خوبی با فرهنگ مردم آشنا بود. یوهانا اسپیری، تعطیلات تابستانی بسیاری را در خانه دوست خود در Jenins، روستای پرورش شراب در Bündner Herrschaft گذراند، جایی که او برای پیاده روی طولانی و پیاده روی در اطراف ماینفلد الهام بخش داستانهای او بود. این منطقه همان‌جایی است که نویسنده‌ رمان هایدی یعنی یوهانا اسپیری برای استراحت دوران نقاهت پس از بیماری‌اش انتخاب کرد و در همان دوره بود که ایده‌ زندگی دختری یتیم در کنار پدربزرگش در کوهستان آلپ به ذهنش رسید. ظاهراً دختری که یوهانا اسپیری از آن برای نوشتن داستانش الهام گرفته است، ماری نام داشت و در “Ober Rofels” زندگی می کرده است.

 

پارک توریستی با مضمون هایدی در ماینفلد Maienfeld

ماینفلد شهری با جمعیت حدود ۳ هزار نفری در کانتون گراوبوندن (Graubunden) است. دهکده‌ای که با نام هایدی شناخته می‌شود هم در همین نزدیکی است. البته با توجه به جذاب بودن هایدی برای گردشگران، در چند دهکده خانه‌هایی به نام هایدی معرفی می‌شود و هرکدام به نوعی شبیه‌سازی شده‌ خانه در کتاب‌ها، انیمیشن یا فیلم‌ها هستند.

دهکده هایدی ساده اما خاطره انگیز

انتظار دیدن فضایی مانند دیزنی لند را نداشته باشید. دهکده بدون هیچ زرق و برق و جذابیتی راه اندازی شده است، اگرچه تأثیر آن چشم نواز است. خانه هایدی یک خانه معتبر والسر است که بازسازی و به موزه تبدیل شده است. فضای داخلی آن با قطعات اصلی ساخته شده است و زندگی روستایی بیش از 120 سال پیش را به تصویر می کشد، حتی صندلی چرخدار کلارا نوعی است که وی در آن زمان می توانسته استفاده کند. من مطمئن هستم که اگر کتاب را خوانده باشید، کاملا متوجه منظورم می شوید.

خانه هایدی یک خانه مزرعه ای معمولی است که با مخلوطی از چوب و سنگ، خطوط روشن و پنجره های کوچک ساخته شده است تا گرما را در ماه های طولانی زمستان حفظ کند.

یک مسیر پیاده روی در کنار خانه به کوه آلپ منتهی می شود که در آن هایدی زیباترین سالهای زندگی خود را با پدربزرگش گذرانده است.

در طبقه بالای هایدی و پیتر را می بینند که روی میز اتاق نشیمن نشسته اند و به نظر می رسد که هایدی سعی دارد چیزی را به عمد پیتر آموزش دهد.

اگرچه به نظر می رسد در داخل موزه، هایدی و پیتر فقط مانده اند تا بیرون پرسه بزنند و هر لحظه برگردند، اما كودكان از اینكه “هایدی واقعی” را ملاقات نمی كنند ناامید می شوند.

موزه یوهانا اسپیری

در ماینفلد Maienfeld، موزه‌ای به نام یوهانا اسپیری وجود دارد که مورد توجه توریست ها است. در کنار این موزه فروشگاه خرید سوغاتی نیز هست که در آن، وسایلی مانند چای، ماگ ‌هایی با تصویر هایدی، مجسمه‌ حیواناتی که در داستان بودند و کتاب‌های ترجمه شده به بیش از ۵۰ زبان مختلف با تصویرسازی‌های زیبا را از این داستان زیبا به فروش می رسد.

 

تور اروپا

 

راز چاقوی سوئیسی را می دانید؟

 

فکر می کنم بد نباشه که فلش بکی به گذشته بزنید و برای یکبار دیگر هم که شده این کارتون زیبا را تماشا کنید و به تفاوت کارتون های زمان دهه شصت و انیمیشن هایی که الان بچه ها نگاه می کنند پی ببرید؟ شما کدومو بیشتر دوست دارید کارتون های قدیمی رو یا انیمیشن های امروزی؟

 

برای دانلود تمام قسمت های کارتون با دوبله فارسی روی لینک کلیک کنید.

 

عکسی از نسخه ژاپنی کارتون

یک فکر در مورد “نوستالژی دهه شصتی ها در سوئیس رقم خورده

  1. کلارا گفت:

    ما نسل جدیدیم 12 سالمه و الان 1401 داره میشه ولی ما هر شب ساعت 6و نیم ازشبکه نهال نگاه میکنیم و اینو از بقیه کارتونا بیشتر دوست داریم

    1. شیما رشیدی گفت:

      خوشحالیم که تونستیم شما رو با کارتون‌های دهه شصت آشنا کنیم، خیلی کارتون زیبا و با مفهومی هست.

  2. طالب زاده گفت:

    درود بر مجریان بخش شبکه اجتماعی ژیوار.
    اطلاعاتی که به اشتراک می گذارید در بین آژانس های مسافرتی کم نظیر و آموزنده و مفید است.
    ممنون از زحمات.
    لطفا ادامه دهید.
    با سپاس
    محمد رضا طالب زاده

    1. آیسان حقیقی گفت:

      ممنون جناب طالب زاده عزیز. از اینکه کسانی همچون شما با اشتیاق این مطالب رو میخونن واقعا خرسند میشیم. حتما ادامه میدیم. به سایت ما سر بزنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *