مجله آلمان

زندگی هیتلر بخش 16 | ماجرای تظاهرات هیتلر در مونیخ

زندگی-هیتلر

[vc_row][vc_column][vc_column_text]روزیازدهم ژانویه سال ۱۹۲۳ نیروهای فرانسه و بلژیک به بهانه این که آلمانی ها به تعهدات خود درباره پرداخت غرامت جنگی عمل نکردند منطقه صنعتی روهر را اشغال کردند. این  اقدام از یکسو خشم و هیجان شدیدی در آلمان به وجود آورد و از سوی دیگر اقتصاد ورشکسته آلمان را درآستانه سقوط کامل قرارداد.

زندگی-هیتلر

مارک آلمان در مقابل دلار بعد از جنگ جهانی اول

مارک آلمان که هنگام امضای قرارداد آتش‌بس در سال ۱۹۱۸ با ۷.۴۵ مارک در مقابل هر دلار معامله می‌شد و قبل از اشغال روهر از طرف نیروهای فرانسه و بلژیک به ۶۷۵۰ مارک در مقابل یک دلار تنزل کرده بود پس از این واقعه بلافاصله دو هفته به ۵۰ هزار مارک در مقابل یک دلار تنزل کرد.

تظاهرات هیتلر در مونیخ

موج اعتراض علیه اشغال روهر و نتایج فلاکت بار اقتصادی آن سراسر آلمان را فرا گرفته و هیتلر موقعیت را برای به راه انداختن تظاهرات تازه و پردامنه در مونیخ مناسب تشخیص داد. روز بیست و هفتم ژانویه که سالگرد تاسیس حزب نازی هم بود برای برگزاری این تظاهرات در نظر گرفته شد و هیتلر برای اینکه تمام افراد مردم مونیخ را در این تظاهرات به دنبال خود بکشاند اعلام کرد که تظاهرات در 12 نقطه شهر برقرار خواهد شد و هر چند که پلیس مونیخ این تظاهرات را ممنوع اعلام کرد و هیتلر بی اعتنا به دستور پلیس اعلام کرد که تظاهرات در نقاط تعیین شده برپا خواهد شد. روز ۲۷ ژانویه مونیخ در برف و سرمای شدید  شاهد تظاهراتی بود که در  هیچ یک از شهرهای آلمان نظیر آن دیده نشده بود. جمعیت در همه جا موج می‌زد و هیتلر شخصاً با اتومبیل از نقطه ای  به نقطه دیگر می‌رفت  و با فریادهای هایل هیتلر یا زنده باد هیتلر که بعدها شعارآشنایی برای مردم جهان شد مورد استقبال قرار می‌گرفت.

زندگی-هیتلرروز بیست و هفتم ژانویه 1923همچنین شاهد قدرت نمایی بی‌سابقه گروه ضربت هیتلر یا نیروهای اس.آ بود که زیر نظر هرمان گورینگ قهرمان سابق نیروی هوایی آلمان سازمان یافته و به یک نیروی شبه نظامی تبدیل شده بودند. تعداد نیروهای اس.آ که در این روز در خیابانهای مونیخ جولان می‌دادند بالغ بر 6 هزار نفر می شد. تظاهرات روز ۲۷ ژانویه اعتبار حکومت باواریا را بر باد داد و نشان داد که فرمانروای واقعی مونیخ و باواریا هیتلر است .حکومت ویمار از این تاریخ به بعد خطر هیتلر را جدی گرفت و به فکر مقابله با  اوافتاد.

تلاش هیتلر برای یافتن بودجه برای حزب

در بهار سال ۱۹۲۳ هیتلر که هزینه‌های تشکیلات حزبی و گروه شبه نظامی او رو به افزایش نهاد بود بود برای جمع آوری پول به نقاط مختلف کشور سفر کرد و از آن جمله از برلین و لایپزیک که مرکز قدرت کمونیست‌ها بود بازدید به عمل آورد .در این مسافرت هیتلر به قدرت گروه‌های چپ در شمال آلمان پی برد و در بازگشت  به مونیخ تصمیم گرفت  دست به مبارزه جدی تری به آنها بزند.

قدرت نمایی هیتلر در مقابل کمونیست ها

هیتلر روز اول ماه می را که روز کارگر و روز نمایش قدرت گروه‌های چپ بود برای قدرت نمایی در برابر کمونیستها انتخاب کرد. دراین روز گروه‌های چپ که مصادف با روز کارگر بود تظاهرات به راه انداختند. در جریان این تظاهرات طرفداران هیتلر و گروه ضربت او تظاهرات آرام گروه‌های چپ را بر هم زدند و پرچم و شعارهای آنها را به آتش کشیدند.

دستگیری هیتلر

۱۳۰۰ نفر از افراد نیروهای ضربتی هیتلر که برای اولین بار با سلاح‌های گرم  به میدان آمده بودند از طرف نیروهای دولتی محاصره شدند. فرمانده قوای دولتی که نیروهای شبه نظامی هیتلر را محاصره کرده بود سروان ارنست روهم که  افسر فرمانده سابق هیتلر و از طرفداران جدی او  بود با  ناراحتی به هیتلر گفت از طرف ژنرال فرمانده ماموریت دارد سلاح های گروه را جمع کند در مقابل سرسختی هیتلر روهم به او گفت که خودداری از تسلیم اسلحه عواقب وخیمی به بار خواهد آورد و در صورت  درگیری مسئولین امر به عنوان قیام مسلحانه بازداشت خواهند شد هیتلر  که این تهدید را جدی می دید و در آن شرایط امیدی به موفقیت خود نداشت ناچار تسلیم شد تسلیم هیتلر در این موقعیت کار عاقلانه‌ای بود ولی این شکست و عقب نشینی موجب تضعیف حزب و پراکندگی عده ای از طرفداران او گردید.

زندگی-هیتلرهیتلر برای جبران این شرکت دست به فعالیت‌های تبلیغاتی وسیع و تازه ای  زد. او تسلیم در برابر نیروهای مسلح را چنین توجیه کرد که وی هرگز قصد مقابله با ارتش را نداشته و می‌خواهد دست در دست نیروهای مسلح، آلمان را از خطر تسلط کمونیسم برهاند. هدف برنامه تبلیغاتی جدید  او نفوذ در  ارتش و جلب افسران ارتش آلمان به صف طرفداران خود بود. به طور آشکار سرمشق موسولینی را برای رسیدن به قدرت دنبال می‌کرد و در سخنرانی های تازه او برای نخستین بار اصطلاح راهپیمایی به سوی برلین به تقلید از راهپیمایی به سوی روم موسولینی عنوان می شد.

جشن های روز آلمان در نورنبرگ که در روزهای اول و دوم سپتامبر برگزار می شد فرصت تازه‌ای برای قدرت‌نمایی هیتلر بود دراین روز قریب به یکصد هزار نفر در این شهر قدیمی راهپیمایی کردند که نیمی از آنها از اعضای حزب نازی بود .هیتلر در این مراسم  نطق پرشوری ایراد کرد و تشکیل یک سازمان سیاسی جدید به نام اتحادیه نبرد آلمان را اعلام داشت هدف نهایی هیتلراز  تشکیل این سازمان اجرای همان برنامه راهپیمایی به سوی  برلین بود که قبل از پایان سال ۱۹۲۳ علنی  گردید.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_color=”vista_blue” icon_fontawesome=”fas fa-bell”]نویسنده: جناب آقای امید قادری[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_color=”green”]

زندگی هیتلر بخش 15 | ملاقات سفیر آمریکا با هیتلر

[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *