مجله آلمان

زندگی هیتلر بخش 28 | ماجرای صدراعظم شدن هیتلر

زندگی هیتلر

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

در جریان مبارزات انتخاباتی ماه ژوئیه، خبرنگاران خارجی همراه هیتلر بودند و نکته جالب توجه در نطق‌های انتخاباتی هیتلر در این دوره خودداری وی از حملات شدید به یهودیان است. نفرت هیتلر از یهودیان کاهش نیافته بود ولی به توصیه گوگل و هانس تانگل به خاطر کسب اعتبار بیشتری برای حذف خارج از آلمان از اشاره به یهودیان در نوت‌های انتخاباتی خود حد مقدور پرهیز می‌نمود.

نازی‌ها در صدر جدول انتخابات صدر اعظمی آلمان

در انتخابات ۳۱ ژوئیه ۱۹۳۲ پیروزی بزرگی نصیب نازی‌ها شد. حزب ناسیونال سوسیالیست با به دست آوردن 13732779 در مجموع آرا توانست مقام اول را به دست آورد و سوسیال دموکرات‌ها و کمونیست‌ها که برای مقابله با نازی‌ها با هم متحد شده بودند با قریب نیم میلیون رای کمتر از حزب نازی در مقام دوم قرار گرفتند.

هیتلر بلافاصله خود را نامزد مقام صدر اعظمی آلمان کرد و به شلایخر اطلاع داد که حاضر است نمایندگان اعصاب دست راستی دیگر را نیز در کابینه خود بپذیرد.

ملاقات محرمانه شلایخر یا هیتلر

شلایخر که هنوز تردید داشت هندنبورگ حاضر به تعیین هیتلر به مقام صدراعظمی بشود، روز پنجم اوت ملاقات محرمانه‌ای با هیتلر به عمل آورد تا شاید بتواند او را به انصراف از این فکر را راضی کند، ولی هیتلر زیر بار نرفت و  شلایخر تازه فهمید که هیتلر آنطور که او فکر می‌کرد رام شدنی نیست.

روز دهم بودنبومرگ از خانه ییلاقی خود بازگشت و وقتی که اشکایخی به او گفت که هیتلر برای احراز مقام صدراعظمی آلمان پافشاری می‌کند سخت خشمگین شد و حتی پیشنهاد شلایخر را برای دعوت از هیتلر به کاخ ریاست جمهوری و مذاکره با وی برای حل مسئله نپذیرفت.

بودنبومرگ توانایی مقابله با این وضع بحرانی را در خود نمی‌‌دید. تصمیم به استعفا گرفت ولی هندنبورگ استعفای او را نپذیرفت و گفت با موقعیتی که در انتخابات نصیب هیتلر شده بدون همکاری و حمایت حزب نمی‌تواند به حکومت ادامه دهد.

حضور هیتلر در کاخ ریاست جمهوری

بودنبومرگ ناچار تصمیم گرفت با هیتلر ملاقات کند و عصر روز سیزدهم او را به کاخ ریاست جمهوری فراخواند. هیتلر با شوقِ بسیار به تصور اینکه او را به مقام صدراعظمی آلمان منصوب خواهد کرد به کاخ ریاست جمهوری رفت ولی هندنبرد از او خواست که با ژاپن همکاری کند و در صورت تمایل درمقام معاونت صدر اعظم آلمان در کابینه شرکت نماید. هیتلر مودبانه گفت که نمی‌تواند با این تقاضای رئیس‌جمهوری موافقت کند و به عنوان رهبر بزرگترین حزب آلمان که بیشترین کرسی ها را در راستای در اختیار دارد مقام صدراعظمی را حق خود می‌داند.

هندنبورک زیر بار نرفت و گفتگوی هیتلر و هندنبورک بی نتیجه پایان یافت. هنگام خداحافظی مارشال مبارک دست خود را به طرف سرجوخه ی سابق دراز کرد و گفت: ما هر دو سرباز بودیم و هر دو برای آلمان جنگیدیم، من مثل سرباز با شما دست نمی دهم و امیدوارم مساله وطن را بر هر چیز دیگری مقدم بشمارید.

آیا هیتلر از تصمیم خود برای صدراعظم شدن دست کشید؟

هیتلر سخت تحت تاثیر آخرین کلام او هنگام خداحافظی قرار گرفت ولی حاضر به تغییر عقیده خود نشد. زیرا او مصلحت وطن را در به قدرت رسیدن خود می‌دید و تصور می‌کرد که به جز او هیچ کس نمی‌تواند آن را از خطر سلطه کمونیسم نجات دهد. پس از افتتاح دوره جدید مجلس رایشتاک تلاش دیگری برای جلب همکاری هیتلر به عمل آورد و یکی از دوستان خود به نام فون ریبن تروپ را که در محاوره و قانونی کردن دیگران مهارت زیادی داشت و به ملاقات هیتلر فرستاد.

تاثیرگذاری هیتلر، به نفع خودش تمام شد

ولی ریبن تروپ خود در همین ملاقات تحت تاثیر هیتلر قرار گرفت و در پایان یک ملاقات طولانی با هیتلر تقاضای عضویت در حزب نازی را کرد در این ملاقات خود هیتلر هم تحت تاثیر شخصیت ریوند رو قرار گرفت و انتصاب ریبن تروپ به سمت وزیر خارجه آلمان در زمان صدارت هیتلر نتیجه همین ملاقات و دوستی حاصل از آن بود.

در نتیجه این روش حساب شده نمایندگان گروه‌های دست راستی هم بر خلاف گذشته حاضر به همکاری با نازی‌ها شدند و نخستین اثر این همکاری و انتخاب هرمان گورینگ معاون هیتلر به ریاست رایشتاگ بود اما هیتلر که به هیچ وجه از هدف اصلی خود یعنی رسیدن به مقام صدارت عظمی منصرف نشده بود.  پس از این پیروزی که در نتیجه همکاری با احزاب مرکزی و دست راستی حاصل شده بود ناگهان تغییر جهت داد و به نمایندگان حزب در رایشتاگ تاج دستور داد به پیشنهاد نمایندگان کمونیست درباره رای عدم اعتماد به حکومت فون پاپن رای موافق بدهند.

اتحاد غیرمنتظره نازی‌ها و کمونیسم‌ها

پیش از اینکه پیشنهاد کمونیسم ها به رای گذاشته شود فون‌پاپن که شکست خود را در راستاک با اتحاد غیر منتظره نازی‌ها و کمونیست‌ها می‌دید.

نزد هند رفت و استعفای خود را به وی اعلام کرد ولی هندنبرد به جای قبول استعفای فون با فرمان انحلال مجلس جدید را صادر نمود برای قرائت فرمان رئیس جمهوری و اعلام انحلال رایش تاگ به مجلس رفت ولی کورینگ پیش از اینکه به او اجازه صحبت بدهد پیشنهاد عدم اعتماد به دولت را مطرح کرد اکثریت قاطع نمایندگان ۵۱۲ نفر به این پیشنهاد رای موافق دادند تعداد نمایندگانی که به نفع دولت رای دادند فقط ۴۲ نفر بودند.

در فاصله انتظار رایشتاگ تا انتخابات جدید هیتلر با یک گرفتاری شخصی و یک مشکل سیاسی روبرو شد گرفتاری شخصی هیتلر اقدام به خودکشی تازه به خاطر وی بود که اگر به مرگ منتهی می‌شد لطمه شدیدی وارد می‌ساخت و مشکل سیاسی او هم در نتیجه اقدام خودسرانه گوبلز در همکاری با کمونیست‌ها در به راه انداختن یک اعتصاب کارگری به وجود آمد.

ماجرای خودکشی معشوقه هیتلر

روز اول نوامبر ۱۹۳۲ براون معشوقه جدید هیتلر مانند گلی خواهرزاده‌اش با یک اسلحه کمری دست به خودکشی زد که دختری جاه طلب بود به خاطر اینکه واقعا به هیتلر علاقه‌مند شده بود. ولی هیتلر که در طول سال ۱۹۳۲ تمام وقت خود را صرف مبارزات سیاسی کرد کرده و عشق رسیدن به مقام صدراعظمی آلمان همه چیز دیگر را از یادش برده بود.

دیگر به اوا چندان توجهی نداشت و فرصت پاسخ دادن به نامه‌های او را هم پیدا نمی‌کرد و با این بی اعتنایی هیتلر را دلیل بی محلی یا ورود زن دیگری از زندگی سیاسی تلقی کرد و از نومیدی یا حسادت دست به خودکشی زد ولی گلوله‌ای که به طرف گلو خود خالی کرد کرده بود یک زخم سطحی ایجاد کرده و کشنده نبود پس از این کار به جراحی به نام دکتر پلات تلفن کرده و گفته بود که اقدام به خودکشی کرده است .

هیتلر وقتی که این خبر را شنید برنامه نطق های انتخابی انتخاباتی خود را متوقف کرده و با یک دسته گلی به بیمارستانی که اوا در آن بستری بود رفت.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_color=”violet”]نویسنده: جناب آقای امید قادری[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *