به مناسبت 29 اردیبهشت روز جهانی موزه تصمیم گرفتیم تا شما را بیشتر با مفهوم موزه و بازدید از آن آشنا کنیم. مقاله ای که می خوانید توسط خانم منصوری عزیز نوشته شده است که پیشتر با قلم شیوای ایشان در ژیوار نامه آشنا شده اید.
تصور شما از موزه چیست؟
اغلب موزه را انبار بزرگی میدانند که دستاوردهای باستان شناسی را در آن نگهداری میکنند. اما واقعیت انکار ناشدنی این است که موزه، نمایشگاه تاریخ است که چکیدهای از فرهنگ و تفکر و باورهای گذشتگان را به تماشا گذاشته است. مکانی خاص که در آن مجموعهای از آثار باستانی و اشیای با ارزش به معرفی و نمایش گذاشته میشوند و به زبان هنر با ما سخن میگویند.
هنر در ذات بشر نهادینه است و از بدو آفرینش و از ابتدای تولد، انسان هنر را میفهمد و از وجودش بهرهمند است. بشر مدتها پیش از آنکه راهش را به سوی تمدن آغاز کند، هنرمند بود و قبل از اختراع هر گونه زبان و یا خطی هنر تنها راه ارتباطی و زبان مشترک ملتها بوده و هست.
موزهها محلی برای به نمایش گذاشتن تفکر گذشتگان و دریچههایی هستند تا به روح و اندیشه اجداد هنرمندمان نگاه کنیم و با روش زندگی و آیین و مذهب آنان آشنا شویم و به این وسیله ریشههای خود را کشف کرده، خودمان را بهتر بشناسیم و ذهنمان را به سوی دنیایی بزرگتر باز کنیم تا به درک صحیحتر و سازندهتری از دنیایی که در آن زندگی میکنیم برسیم.

ژیوار سفیر نوین
بازدید از یک موزه مانند دیدن مستندی است که شما به تنهایی روایتگر آن هستید و آنچه با نگاه عمیق به اشیا در ذهنتان الهام میشود، شاید پیام ناخود آگاهی است که بواسطه علم ژنتیک از هزاران سال پیش در بسته های کروموزم به شما به ارث رسیده است. تنها کاری که باید بکنید این است که ازجلو ویترینها عبور کنید و با دقت به اجزا پیدا و روح پنهان آنها نگاه کرده و ذهنتان را به گذشتههای دور پرواز داده و به روایت آنها گوش کنید.

اشیای موزه، آثار هنری به جا مانده در طول تاریخاند که صبورانه هزاران سال در دل زمین مدفون بودهاند و اکنون حامل پیامی هستند و هریک جزئی از طرز فکر رمز آلود پیشینیانمان را بازگو میکنند و پرده از بسیاری اسرار برمیدارند و بعدی از ابعاد زندگی آنان را نشانمان میدهند. فکرهای سادهای که در نهایت سادگی، در دنیای پیچیدهای که در آن زندگی میکنیم فراموش شدهاند و در دورهای که اسیر دنیای صنعتی هستیم میتوانند ما را به سوی ایدههای خلاق و نو هدایت کنند، به طوریکه وسعت دید یافته و تلفیقی از گذشته و حال را به آیندگانمان هدیه کنیم.
و به این ترتیب زمانی که به بازدید از موزهای در سرزمینی دیگر میروید با ریشه های مردمان دیگر آشنا شده و به درک متقابل با ملتی میرسید که هرگز فرصت آن را نخواهید داشت که با تک تک آنها دست دوستی بدهید.
و این خود به آسانی میتواند زمینهساز همدلی بین ملت ها باشد و این دقیقا آن چیزی است که در این دوره پرآشوب برای برقراری صلح جهانی به آن نیازمندیم.
[…] موزه فراتر از آنچه شما می پندارید […]
[…] موزه فراتر از آنچه که شما میپندارید! […]
Very energetic blog, I enjoyed that bit.
Will there be a part 2?
my blog; handbags
Hi, thanks dear
we will try to make ready part 2
تشکر از زحمات شما همکار محترم
دیدگاه جالبی به موضوع موزه ها، برخلاف تلقی عمومی از پدیده موزه مطرح کردید . با نثری زیبا و شیوا . موفق باشید و منتظرم تا مطالب بیشتری، با قلم خانم منصوری بخوانم .،
خوشحالیم که مورد توجه شما دوست عزیز قرار گرفته.
حتما باز هم مطالب جدیدی خواهیم گذاشت.
با سلام و تشکر از مقاله خانم منصوری بسیار مفید با نثری روان ، ساده و دلنشین ، با ارزوی موفقیت وریشه کن شدن کرونا و بازشدن مرزها وشروع دوباره سفرها
ما هم امیدواریم که زودتر امکان سفر برای همه هرچه زودتر فراهم بشه.