مجله فرانسه

بیوگرافی آنتوان لاوازیه | کاشف عنصر اکسیژن

بیوگرافی لاوازیه

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

آنتوان لاوازیه، دانشمند فرانسوی است که توانست شیمی نوین را بنیان‌گذاری کرده و لقب پدر علم شیمی نوین را به خود اختصاص دهد. این دانشمند فرانسوی نخستین فردی بود که با وارد کردن ترازو به آزمایشگاه توانست فعل و انفعالات شیمیایی را مورد سنجش و تحقیق قرار دهد. در ادامه با بیوگرافی لاوازیه بیشتر آشنا خواهیم شد.

[/vc_column_text][vc_separator][vc_single_image image=”32310″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

بیوگرافی لاوازیه

لاوازیه با نام کامل آنتوان لوران لاوازیه (Antoine-Laurent Lavoisier) متولد 26 اوت سال 1743 در پاریس فرانسه است. پدر و مادر لاوازیه از قشر مرفه جامعه بوده و بنابراین آنتوان علوم گیاه‌شناسی، نجوم، زمین‌شناسی و شیمی را زیر نظر استادان بزرگی آموزش دید. به دلیل گرایشی که لاوازیه به علوم داشت، پس از پایان دوره حقوق، مجددا به این عرصه بازگشت و پس از آن در حالی که 25 سال بیشتر سن نداشت به فرهنگستان سلطنتی ملحق شد.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”32311″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

مطالعه مقاله بیوگرافی رنه دکارت را از دست ندهید.

نظریه فلوژیستون (Phlogiston) چیست؟

قبل از لاوازیه عقیده داشتند که مواد سوختنی دارای نوعی ماده نامرئی به نام فلوژیستون است و به محض سوختن شئ، این ماده نامرئی نیز از آن متصاعد می‌شود. بر طبق این نظریه، دانشمندان آن زمان معتقد بودند که وقتی یک شئ در هوا بسوزد ماده فلوژیستون آن خارج می‌شود و بنابراین آن جسم سبک‌تر می‌شود.

نظریه فلوژیستون تماما قرن 18 را مسموم کرده بود. به طوری‌که وقتی پریستلی گاز اکسیژن را تهیه کرد، به آن هوای بدون فلوژیستون اطلاق نمود.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”32312″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

رد نظریه فلوژیستون توسط لاوازیه

آنتوان لاوازیه توانست انقلاب عظیمی در شیمی ایجاد کند. درواقع بیشترین اعتبار تحولات و انقلاب‌های شیمی به این دانشمند بازمی‌گردد. چرا که درک درستی از اکسیژن را برای همه میسر کرد. در ابتدا، لاوازیه به نظریه فلوژیستون گرایش داشت. ولی هرچه بیشتر تجربه و آزمایش می‌کرد بیشتر از این نظریه فاصله می‌گرفت. او متوجه شد که وزن مواد از جمله فلزات پس از سوختن افزایش می‌یابد.

او همچنین به این نتیجه رسید که مواد برای سوختن به مقدار زیادی هوا نیاز دارند. بنابراین متوجه شد که هوا مخلوطی از چند گاز است و بخشی از آن با مواد در حال سوختن ترکیب می‌شود. لاوازیه همچنین به این نتیجه دست یافت که آن بخش از هوا که برای سوختن مناسب است، مناسب‌ترین جزء برای نفس کشیدن نیز می‌باشد. بدین ترتیب بود که لاوازیه گاز جدید اکسیژن را کشف نمود.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”32313″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

معرفی اکسیژن توسط لاوازیه

پس از اینکه پریستلی در سال 1774 کشف خود را درباره «هوای بدون فلوژیستون» به لاوازیه گزارش کرد، وی درک بهتری از تجربیات خود درباره هوایی که با جسم درحال سوختن ترکیب می‌شود پیدا کرد. آنتوان شروع به انجام تجربیات مختلف با اکسید قرمز جیوه نمود و در سال 1775 یادداشتی درباره ماهیت گاز جدید به آکادمی علوم فرانسه ارسال کرد. و این درواقع کشف اکسیژن بود. باوجود اینکه شیله، لاوازیه و پریستلی به‌طور همزمان این هوا را کشف کرده بودند اما لاوازیه با درک صحیحی که از ماده اکسیژن پیدا کرده بود توانست آن را به عنوان یک عنصر جدید معرفی کند.

لاوازیه به این نتیجه رسید اکسیژن مهمترین قسمت ساخت همه اسیدها است. البته بعدها پس از کشف اسیدهای هالوژنه بدون اکسیژن معلوم شد که اعتقاد لاوازیه درباره اسیدها اشتباه بوده است. با این حال، لاوازیه اسم گاز کشف شده جدید را در سال 1779 به دلیل خاصیت اسیدسازی، اکسیژن، در یونانی به معنی اسیدساز نام‌گذاری کرد.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”32314″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

آنتوان لاوازیه و فعالیت‌های سیاسی که سرش را به باد دادند!

یکی از مهمترین خطراتی که بیشتر جنبه سیاسی داشتند و جان این دانشمند برجسته را تحت تاثیر قرار داده بودند به انقلاب کبیر فرانسه در سال 1789 بازمی‌گردد. در این زمان انقلابیون زمام امور فرانسه و به خصوص پاریس را به دست گرفته بودند. ناگفته نماند که ثروت‌های زیرزمینی فرانسه یکی از رساله‌های بسیار معروف در حوزه اقتصاد سیاسی به شمار می‌رود که توسط لاوازیه نوشته شده است.

درنهایت آنتوان لاوازیه در سال 1794 و در حالی‌که تنها 51 سال سن داشت در دادگاه انقلابی به جرم خیانت محکوم و تسلیم تیغه گیوتین شد. پس از مرگ این دانشمند سرشناس، لاگرانژ گفت که تنها چند لحظه زمان برد تا سر این دانشمند از تنش جدا شود و شاید صدها سال طول بکشد تا سر دیگری همانند وی به وجود آید.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”32315″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

جمع‌بندی

آنتوان لاوازیه کسی است که توانست با ایجاد یک درک وسیع‌تر، عنصر اکسیژن و ماهیت آن را کشف کند و بفهمد. این دانشمند معروف و بنیان‌گذاری شیمی نوین با دقت و سنجش مواد توانست نسبت به دانشمندان هم‌عصر خودش پیشی بگیرد و افتخار کشف اکسیژن را از آن خود کند. لاوازیه سپس در سن 51 سالگی توسط تیغه گیوتین و به جرم خیانت به ملت اعدام شد.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *