مجله آلمان

بیوگرافی فردریش نیچه، فیلسوف آلمانی

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

حتماً تابه‌حال نام نیچه را شنیده‌اید. فردریش نیچه فیلسوف آلمانی است. او به دلیل نوشته‌ها و آثاری که درباره خیر و شر، پایان دین در جوامع مدرن، نظریه ابرمرد و بسیاری دیگر از مفاهیم دارد، شناخته‌شده است. نیچه کارنامه‌ای کوتاه اما بسیار درخشان دارد. از آثار مشهور او که در سراسر دنیا شهرت زیادی دارند، می‌توان به “چنین گفت زرتشت و گرگ‌ومیش بت‌ها” اشاره کرد. نیچه در 15 اکتبر سال 1844، در پروس یا همان آلمان متولد شد. گفته می‌شود در دهه آخر عمرش دچار جنون گردید و سرانجام در 25 اوت 1900 درگذشت. اکثر نوشته‌های او در باب اخلاقیات فردی و اخلاق در تمدن معاصر نوشته‌شده‌اند و از همین جهت، نیچه توانست تأثیر بسیار زیادی بر فیلسوفان و نویسندگان قرن بیستم داشته باشد. آثار او بر گروه‌های متفکر مختلفی اعم از فیلسوفان، متکلمان، شاعران، روانشناسان، رمان نویسان و حتی نمایشنامه نویسان اثر گذاشت.

[/vc_column_text][vc_separator][vc_single_image image=”32399″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

سال‌های اولیه زندگی

فردریش ویلهلم نیچه، در روستای کوچکی در آلمان به دنیا آمد. پدر او کارل لودویگ نیچه نام داشت که به‌عنوان یک واعظ لوتری مشغول بود. پدرش زمانی که او 4 سال داشت مرد و او به همراه خواهر کوچکترش، توسط مادرش فرانزیسکا بزرگ شد. به‌این‌ترتیب او دوران کودکی خود را همراه مادر، عمه‌اش، خواهر کوچکتر و دو خاله‌اش سپری نمود. او در یکی از مدارس مقدماتی خصوصی در ناومبورگ مشغول تحصیل شد. بعدازآن نیز آموزش‌های کلاسیک را فرا گرفت و سرانجام فارغ‌التحصیل شد. پدربزرگ نیچه کتاب‌هایی در دفاع از پروتستانیسم منتشر کرده بود و مقام بالایی در کلیسا داشت. همچنین پدربزرگ مادرش کشیشی در یک روستا بود. شاید زندگی‌نامه‌ی لئوناردو داوینچی برای شما جالب باشد.

تحصیلات دانشگاهی نیچه

بعدازاین دوران و در سال 1864، او به مدت دو ترم در دانشگاه بن در رشته الهیات و زبان‌شناسی کلاسیک درس خواند و سپس به دانشگاه لایپزیگ منتقل شد. دلیل شکست او در دانشگاه بن، نزاع‌های دو استاد برجسته او یعنی فردریش ویلهلم ریچل و اتو جان بود. در همین دوران بود که نیچه به موسیقی علاقه‌مند شد و تعدادی تصنیف نیز نوشت. او در این زمینه تحت تأثیر روبرت شورمان، آهنگساز آلمانی رمانتیک، قرار گرفته بود.

نیچه توانست در دانشگاه لایپزیگ، زیر نظر ریچل رشد کند. او در اکتبر 1867، سربازی‌اش را در گروهان سواره‌نظام یک هنگ توپخانه شروع کرد. در سال 1868 بود که موقع سوار شدن روی اسب، صدمه دید و قفسه سینه‌اش جراحت شدیدی برداشت. درنتیجه مرخصی استعلاجی گرفت و به تحصیلش در لایپزیگ ادامه داد.

فردریش نیچه در این دانشگاه فیلولوژی، یعنی ترکیبی از ادبیات، تاریخ و زبانشناسی، را ادامه داد. او در این دوره به آثار آرتور شوپنهاور علاقه زیادی داشت. در مدت اقامتش در لایپزیگ، با آهنگساز ریچارد واگنر دوستی نزدیکی داشت و موسیقی‌اش را مورد تحسین قرار می‌داد. همچنین در این دوران بود که دوستی عمیق و مادام‌العمر خود را با اروین روده، نویسنده کلاسیک نویس، آغاز کرد.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”32400″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

تدریس و نویسندگی در دهه 1870

نیچه در سال 1869، با سمت استاد فیلولوژی کلاسیک در دانشگاه بازل در کشور سوئیس مشغول به کار شد. در سال‌های تدریس نیز اولین کتاب‌های خود را منتشر کرد. او کتاب تولد تراژدی را در سال 1872 و انسان بیش‌ازحد انسانی را در سال 1878 ارائه کرد. بعد از مدتی نیز از دانش کلاسیک و آموزه‌های شوپنهاور دورتر شد و به ارزش‌های زیربنای تمدن جدید علاقه بیشتری پیدا کرد. روابط او با واگنر کم‌رنگ می‌شد و درحالی‌که از یک اختلال عصبی نیز رنج می‌برد، در سال 1879، از سمتش در دانشگاه بازل استعفا داد.

نیچه در آثاری که از خود منتشر کرد، محورها و دیدگاه‌های فلسفی‌اش را گسترش داد. یکی از محورهای فلسفی او که هنوز هم یکی از نظریه‌های جنجال‌برانگیز محسوب می‌شود، خدا مرده است، می‌باشد. همچنین او مفاهیمی چون ابرمرد را مطرح کرد.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”32401″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

سال‌های پایانی و مرگ نیچه

نیچه در سال 1889، دچار فروپاشی شد. او این زمان در ایتالیا زندگی می‌کرد و سال‌های پایانی عمرش را با حالت ناتوانی روانی سپری نمود. دلیل جنون او تا امروز ناشناخته باقی مانده است. برخی بیماری‌های مختلفی مانند بیماری ارثی مغزی، سیفلیس، تومور و حتی استفاده بیش‌ازحد از قرص‌های آرام‌بخش را دلیل این حال او دانسته‌اند. او بعد از اقامت در آسایشگاه توسط خواهر و مادرش در آلمان پرستاری شد و در 25 اوت سال 1900 درگذشت.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”32402″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

جمع‌بندی

فردریش نیچه از بزرگ‌ترین فیلسوفان و متفکرین آلمانی بود که در طول زندگی نسبتاً کوتاه خود، آثار مهمی خلق کرد و نظریه‌های او، تأثیر زیادی بر متفکران قرن بیستم داشت.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *