مجله فرانسه

پاریس، شهری جذاب برای دوربین‌های سینما| لوکیشن مشهورترین فیلم‌ها در پاریس

«پاریس»؛ شهری جذاب برای دوربین های سینمایی

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

«پاریس»؛ شهری برای سینمای رومانس و اکشن

با شنیدن نام پاریس به غیر از نمادی چون برج ایفل، به یاد فیلم هایی می افتیم که با رویکردی رومانس یا اکشن در این شهر ساخته شده و جاذبه‌های آن را نمایش داده‌اند.

سینما واقعیت های شنیداری و بصری یک کلان شهر را به تصویر می‌کشد و به استعاره ای از زندگی شهری و آداب گوناگون آن تبدیل می‌شود.  نشانه‌شناسی معماری و فضا در دال فرهنگی بودن، تدبیری سینمایی است که در هر فیلم شهری برای شبیه‌سازی تجربه حضور واقعی در آن کلان شهر استفاده می‌شود. اگر علاقمند سفر به شهر زیبای پاریس هستید، از تور فرانسه ژیوار دیدن کنید.

پاریس در این زمینه شهری است که می توان آن را بررسی کرد و چگونگی بازآفرینی و بازسازی آن بر روی قاب را بررسی کرد. مونتاژهای خیابان‌ها و مناظر پاریس که به ویژگی‌های خاصی می‌افزایند، با عبور شخصیت‌ها از فضای شهری تکرار می‌شوند. فهرست زیر از مهم‌ترین و مشهورترین فیلم‌هایی هستند که پاریس را به عنوان شهری سینمایی نمایانده‌اند.

1/ راتاتویی(موش سرآشپز)

«پاریس»؛ شهری جذاب برای دوربین های سینماییسکانسی از انیمیشن راتاتویی یا موش سرآشپز

یکی از مهم‌ترین و سینمایی‌ترین تصاویر ثبت شده از شهر پاریس نه در یک فیلم داستانی که برآمده از قصه‌ای در دل یک انیمیشن(پویانمایی) است. «راتاتویی»(موش سرآشپز) روایتی جذاب و جاندار از قوه بالای آشپزی در یک موش به نام «رمی» است که در پی رویدادی از خانواده‌اش جدا می‌افتد و ناگهان خود را در شهر پاریس می‌بیند. او که قبل‌تر از طریق تماشای برنامه‌های آشپزی در تلویزیون با شیوه و سبک کاری سرآشپز معروف و فقید یعنی لینگویینی آشنا شده است به ناگهان خود را در بالای ساختمانی در پاریس و روبروی رستوران لینگویینی می‌بیند. اشتیاق بالای او به آشپزی و میل به تجربه کردن آن سبب می‌شود تا به نحوی خود را به بالای پشت بام رستوران برساند و از درز پنجره به درون رستوران برود و در حالی که کسی متوجه او نیست چاشنی و ادویه‌هایی را به غذاها بیفزاید. ناگاه پسر دست و پاچلفتی که در این رستوران به عنوان کارگر نظافتی فعالیت می‌کند و بعدها معلوم می شود پسر لینگویینی است موش سرآشپز را می بیند و او را زیر کلاه خود مخفی می‌کند. فیلمی با ژانر درام ترسناک از سینمای اتریش ببینید.

پس از پایان کار، پسر موش را درون شیشه‌ای می‌اندازد و قصد دارد تا آن را به درون رودخانه بیندازد اما با مرور آنچه در آشپزخانه رخ داده تصمیم می‌گیرد که با استفاده از این موش وارد وادی آشپزی شود. از همان شب پسر لینگویینی در حالی که چشم‌بندی روی صورت خود بسته و موش را روی موهایش قرار داده از طریق کشیده شدن موهایش پی به درستی یا اشتباه بودن انتخاب ادویه و چاشنی برای غذاها می‌برد و فردا سر کار به کمک همین موش با تهیه سوپ و اضافه کردن یک چاشنی به سفارش مشتری و ابراز رضایت آن فرد پس از خوردن به عنوان یکی از آشپزها در آن رستوران مشغول به کار می‌شود. داستان راتاتویی(موش سرآشپز) با وجود اینکه بیشتر در دل همین رستوران یا در خانه پسر لینگویینی می‌گذرد اما یکی از مشهورترین نماها از شهر پاریس و برج ایفل در این پویانمایی درخشان که کارگردان آن «برد برد» است و برنده جایزه اسکار و گلدن گلاب شده به یادگار مانده است. استودیو ساخت هری پاتر در کجا قرار دارد؟

2/ بوسه اژدها

«پاریس»؛ شهری جذاب برای دوربین های سینماییجت لی در نمایی از فیلم بوسه اژدها

فیلم اکشن «بوسه اژدها» ساخته «کریس ناهون» از چند منظر برای مخاطبان ایرانی به یاد ماندنی و مهم است. تا پیش از این فیلم، شناخت ایرانی‌های فیلم بین از سینمای رزمی با یادآوری نام‌هایی چون «بروس لی» و «جکی چان» امکان پذیر بود اما تماشای این فیلم سبب شد تا نام «جت لی» هم به حافظه سینمایی مخاطبان ایرانی وارد شود. فیلم به واقع مدیون توانایی رزمی جت لی و اوج و فرودهای اکشن و صحنه‌های تعقیب و گریزی جذاب و پیچش داستانی آن از درامی جنایی به یک اکشن مواد مخدری است. نقطه مثبت این فیلم را می توان به کارگردانی صحنه‌های اکشن و توجه به الگوی قهرمان و ضد قهرمان معطوف دانست. صحنه‌های تعقیب و گریزی ثبت شده در این فیلم که به خوبی مختصات خیابان‌ها و بزرگراه‌های شهر پاریس را به نمایش می‌گذارد از دیگر مواردی است که تصویری سینمایی از پاریس را در دو دهه اخیر به یادگار می‌گذارد. جشنواره کن| راز فستیوال فیلم و سینما در فرانسه.

3/ مولن روژ

«پاریس»؛ شهری جذاب برای دوربین های سینماییعکسی از فیلم مولن روژ

«باز لورمن» در سال 2001 روایتی سینمایی از رابطه رمانتیک شکل گرفته میان شاعری انگلیسی به نام کریسشن و ساتین را در دل محله مونمارتر پاریس برای مخاطبان به ثبت رساند. این فیلم از جمله آثاری است که عیار بازیگری «نیکول کیدمن» را نشان داده و جایزه گلدن گلاب را برای وی به ارمغان آورده است. بسیاری از منتقدان هم بازی کیدمن در این فیلم را ستودند و آن را در رده بهترین نقش آفرینی‌های تاریخ سینمای رمانتیک قرار دادند. همچنین باز لورمن برای کارگردانی این فیلم توانست جایزه اسکار را از آن خود کند.

4/ پیش از غروب

«پاریس»؛ شهری جذاب برای دوربین های سینماییسکانسی از فیلم پیش از غروب

فیلم «پیش از غروب» به کارگردانی «ریچارد لینکلیتر» یکی از مهم‌ترین تجربه‌های سینمایی با محوریت قراردادن لوکیشن شهر پاریس است. جاذبه‌های گردشگری شهر و دیدنی‌های بکر پاریس به خوبی در قاب دوربین این فیلم نشسته است. علت این موضوع را می‌توان به درک اهمیت میزانسن شهر برای کارگردان و توجه هنرمندانه به ظرفیت‌های پاریس در سکانس مشهور این فیلم یعنی گشت و گذار «سلین» و «جس» در شهر دانست. همچنین این فیلم یکی از مهم‌ترین لوکیشن‌های گردشگر پذیر شهر پاریس یعنی کتاب فروشی محبوب گردشگران انگلیسی زبان را در صحنه ابتدایی خود نمایش می‌دهد.

5/ آملی

«پاریس»؛ شهری جذاب برای دوربین های سینمایینمایی از معرفی کافه مشهور پاریس در فیلم آملی

فیلم «آملی» به کارگردانی «ژان پیر ژونه» یکی از پررنگ‌ترین آثار در زمینه ثبت سینمایی از جاذبه‌های شهر پاریس است. «اودری توتو» با بازی در این فیلم به شهرتی جهانی رسید و جاذبه‌های شهر پاریس با این فیلم جلوه بیشتری یافت. سکانس‌هایی که با پرسه دوربین در شهر، پل‌ها، کافه‌ها، خیابان‌ها و مهم‌ترین نمادهای مکانی و معماری گردشگری پاریس شناسانده می‌شود ارزش‌های بصری این فیلم را ارتقا داده و مخاطب با تماشای این فیلم انگیزه و شوقی افزون و دوچندان برای سفر به پاریس پیدا می‌کند.

6/ پاریس دوستت دارم

«پاریس»؛ شهری جذاب برای دوربین های سینماییسکانسی از پاریس دوستت دارم

20  کارگردان ونویسنده مطرح در قالب فیلمی 2 ساعته و ترکیب شده از انواع ژانرها علاوه بر نمایش ویژگی های روحی و انسانی کاراکترها، مهم ترین نمادهای بصری و جاذبه ها و المان های شناختی شهر پاریس در حوزه گردشگری را معرفی می کنند. برج ایفل مهم ترین نماد شهر پاریس حضوری چشمگیر را در روایت‌های دراماتیک این فیلم 2 ساعته داشته است.

7/ جولی و جولیا

«پاریس»؛ شهری جذاب برای دوربین های سینماییمریل استریپ در سکانسی از فیلم جولی و جولیا

فیلم «جولی و جولیا» ساخته «نورا افرون» مهم‌ترین ظرفیت داستانی و به قولی ساختمان درام خود را بر مفهوم آشپزی فرانسوی قرار داده است. «جولی پاول» که از کار در شرکت خود راضی نیست تصمیم می‌گیرد تا هر روز از روی کتاب آشپزی «جولیا چایلد» غذایی درست کند و از طریق راه اندازی وبلاگ، تجربیات روزانه خود را با دیگران در میان می‌گذارد. خیابان‌ها، بازارچه‌ها و نماهایی جذاب از پاریس، این فیلم را به یکی از مهم‌ترین نمونه‌های بصری در معرفی جاذبه‌های گردشگری پایتخت فرانسه بدل کرده است.

8/ نیمه شب در پاریس

«پاریس»؛ شهری جذاب برای دوربین های سینماییسکانسی از فیلم نیمه شب در پاریس

«وودی آلن» برای ساخت فیلم «نیمه شب در پاریس» سراغ ایده سفر در زمان می‌رود. این ایده سبب می‌شود تا مخاطب با رویکردی نوستالژیک به جاذبه‌های شهر پاریس بنگرد و تصویری رویایی و شاعرانه از پیاده‌روی‌های شبانه در فیلم ارائه شود. همین رویکرد این فیلم را جنبه‌ای خیالبافانه بخشیده است و شکوه گذشته رنگ‌ها و نواها و فرهنگ‌ها در قلب پاریس را به ویژه در خیابان‌ها و پل‌ها و در پوشش بازیگران فیلم بازتاب داده است.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *