میدان کنکورد بزرگترین میدان پاریس است که در امتداد رودخانه سن بین باغهای Tuileries و خیابان شانزه الیزه واقعشده است و دارای تاریخی غنی میباشد؛ اما قدیمیترین بنای تاریخی پاریس نیز در مرکز این میدان قرار دارد که به آن ابلیسک لوکس میگویند. میدان کنکورد واقع در منطقه 8 پاریس، بزرگترین میدان پاریس است که خیابان معروف شانزه لیزه و باغهای Tuileries Musee du Louvre را جدا میکند. در انتهای شمالی Place de la Concorde دو ساختمان باشکوه ساختهشدهاند و حتی امروزه، آنها نمونههای خوبی از معماری این دوره در تاریخ پاریس هستند
اگر دوست دارید که از میدان زیبای کنکورد دیدن کنید می توانید به تور فرانسه سری بزنید.
میدان کنکورد چگونه ساخته شد؟
در ابتدا یک مجسمه سوارکاری وجود داشت که توسط پاریس در سال 1748 سفارش داده شد که توسط مجسمهساز Edme Bouchardon طراحیشده بود. همچنین میتوانید یکی از آثار او Fontaine des Quatre-Saisons میباشد که در Rue Grenelle در شهر پاریس واقعشده است. این مجسمه نمایی از لویی پانزدهم بود که بر روی یک اسب در حال سوارکاری میباشد. این مجسمه بیانگر بزرگداشت پیروزی فرانسه در جنگ جانشینی اتریش بود؛ اما این مجسمه بعد از شکست فرانسه در جنگ هفتساله در این میدان قرار داده شد.

میدان کنکورد پاریس | داستان تبدیل شدن از یک میدان اعدام تا یک بنای باشکوه
خود میدان توسط معمار آنژ ژاک گابریل که معمار اصلی پادشاه فرانسه بود طراحی شد و کار در این میدان در سال 1754 آغاز شد که قرار بود نام این میدان محل لوئی پانزدهم باشد. این میدان درواقع به شکل هشتضلعی طراحیشده بود و نقطه کانونی آن مجسمه سوارکاری بود که قرار بود دو چشمه در کنار آن قرار داشته باشد، اما به دلیل کمبود آب موجود در آن زمان فوارهها هرگز در محل خود قرار نگرفتند و میدان درواقع آنطور که باید تکمیل نشد.
میدان اعدام در زمان انقلاب فرانسه
در زمان انقلاب فرانسه بود که مجسمه اصلی اسبسواری شاه لویی پانزدهم تخریب شد و مجسمه دیگری به نام لیبرته یا آزادی در میدان گذاشته شد که بعداً بهعنوان میدان انقلاب فرانسه شناخته شد. متأسفانه در این زمان هولناک در تاریخ پاریس بود که میدان کنکورد به میدان مرگ معروف بود، زیرا یک دستگاه گردن زنی گیوتین در مرکز میدان در سال 1792 قرار داشت. حدود دو سال هزاران نفر با گیوتین در این میدان اعدام شدند.

میدان کنکورد پاریس | داستان تبدیل شدن از یک میدان اعدام تا یک بنای باشکوه
برخی از مشهورترین افرادی که در میدان کنکورد اعدام شدند، پادشاه لویی شانزدهم و همسرش ماری آنتوانت بودند و اجسادشان به گورستانی در قسمت دیگری از پاریس منتقل شد. درواقع، سالها بعد پادشاه لوئی هجدهم در آن قبرستان یک کلیسای کوچک به یاد این دو پادشاه و دیگر محکومینی که اعدامشده بودند ساخت و آنها Chapelle Expiatoire نامید که امروزه نیز میتوانید از آن دیدن کنید.
شخص دیگری که در این میدان اعدام شد، ماکسیمیلیان روبسپیر بود که محرک اصلی حکومت وحشت در انقلاب فرانسه بود و خوشبختانه بعد از مرگ او بود که انقلاب فروکش کرد و همهچیز به حالت عادی بازگشت. در بین میدان لوئی پانزدهم و خیابان شانزه لیزه قبلاً مجسمههای مرمری به نام اسبهای مارلی وجود داشت که از شاتو مارلی به پاریس منتقلشده بودند.
بازسازی مجدد میدان کنکورد
پس از انقلاب فرانسه، در سال 1795 یک نقاش به نام دیوید دستور داد که مجسمههای مجسمهساز “کوستو” را بین میدان کنکورد و خیابان شانزلیزه قرار دهند. البته گیوتین قبلاً از میدان برداشتهشده بود، همچنین مجسمهای در انقلاب فرانسه برپاشده بود تا باعث شود خونریزیها و جنایات رخداده شده در آن زمان از خاطرات مردم و دولت پاک شوند.

داستان تبدیل شدن از یک میدان اعدام تا یک بنای باشکوه
و بنابراین، پس از ویرانی و آشفتگی، در سال 1830 این میدان به نام میدان کنکورد نامگذاری شد، جایی که امروزه هنوز به آن معروف است و این ژاک ایگناس هیتورف بود که میدان و طرحهای آن را دوباره طراحی کرد. این بازسازی از سال 1833 تا 1846 اجرا شد.
مجسمههای موجود در میدان کنکورد
هشت مجسمه مختلف وجود داشت که توسط ژاک هیتورف طراحیشده بود و در هر گوشهای از میدان کنکورد قرار داشت که برای نمایندگی از شهرهای اصلی فرانسه بودند. از مجسمههایی که در میدان کنکورد قرار دارند میتوان به مجسمه بوردو در منطقه آکویتن، مجسمه شهر نانت اثر لوئیس دنیس کائیلوت، مجسمه نماینده برست در منطقه بریتانی، مجسمه شهر روئن، مجسمههای نماینده شهرهای لیل و استراسبورگ، مجسمه مارسی در منطقه آلپ ساحل آزور و مجسمه مربوط به شهر لیون اشاره کرد.

داستان تبدیل شدن از یک میدان اعدام تا یک بنای باشکوه