ریچارد برانسون، میلیاردر بریتانیایی سفینه فضایی ویرجین گالاکتیک را در سال 2004 با هزینه شخصی خود ساخت. با این امید که صدها نفر را به صورت اختصاصی و بدون نیاز به آموزشهای ناسا به فضا بفرستد و توریسم فضایی را ایجاد کند. اگر شما هم عاشق این هستید که با سرعت 4 کیلومتر بر ثانیه به لبه فضا برسید، پس ادامه مقاله را مطالعه نمایید. معرفی انواع هواپیما برای شما ممکن است جالب باشد.
از بین میلیاردرهای دوستدار فضا مانند جف بزوس و ایلان ماسک، تنها ریچارد برانسون بر توریسم فضایی سرمایهگذاری کرده است درحالی که شرکت اسپیس ایکس متعلق به ایلان ماسک بر روی مأموریتهای فضایی تمرکز بیشتری دارد و بیشتر در حال فعالیتهایی است که محققتن بتوانند آسوده تر به مدار زمین بروند. سیر تحول صنعت هواپیما سازی با این مقاله در ارتباط است، در صورت تمایل آن را مطالعه نمایید.
آیا توریسم فضایی برای انسان خطرناک است؟
طرفداران پروازهای تجاریسازی شده مدتهاست که بر این باورند نباید خطر سفر به فضا اشتهای انسان را برای لمس آن کمرنگ کند.
در سال 2007 سفینه فضایی ویرجین در یک سفر آزمایشی تجربه تلخی را شاهد بود، که در آن 3 نفر کشته شدند و چندین نفر به شدت مجروح گشتند. اما شرکت برانسون به جلو پیش رفت ولی این موضوع با انتقاد شدید کارشناسان ایمنی فضا در سراسر جهان روبرو شد.
مقاومت ریچارد برانسون برای تحقق رویای توریسم فضایی
ریچارد برانسون بر اثر هجمههایی که بر او وارد میشد در نهایت در سال 2013 در مصاحبهای جنجالی گفت: پس از فاجعه شاتل فضایی چلنجر در سال 1986 گمان میکردم که رویای سفر به فضا را با خود به گور خواهم برد، حال که این امکان برای تمام جهان فراهم شده تا من بتوانم برای تمام کسانی که رویای سفر به فضا دارند را مهیا کنم، خواستار تشویق از جانب نهادها و دولتها هستم. باید بگویم 90 درصد افراد همسن من، تصور میکردند که به فضا سفر میکنند زیرا سفر به ماه را با چشم خود دیدهاند.
شکسته شدن بدنه سفینه ویرجین گالاکتیک
دقیقاً یک سال بعد سفینه فضایی ویرجین گالاکتیک اتفاق تلخی را تجربه کرد. در حالی که این سفینه بر فراز صحرای کالیفرنیا در حال انجام آزمایش بود خلبان 39 ساله بر اثر شکسته شدن بدنه سفینه درجا از بین رفت. بازهم پای منتقدان به میان آمد و شرکت ویرجین گالاکتیک را متهم به این کرد که سفینههایی نا امن برای سفر انتخاب کرده است و ریچارد به سادگی و با استدلالهایی این ادعا را رد کرد. برانسون در مصاحبه با بی بی سی با صدای بلند فریاد زد: اگر حتی یک کارشناس موشک به من میگفت که موشک نا امن است من سفر را کنسل میکردم. پس از 2 سال صحت ادعای ریچارد برانسون اثبات شد، خطای خلبان باعث مرگش شده بود.
موفقیت شرکت ویرجین گالاکتیک
سرانجام در سال 2018 اولین سفر ایمن شرکت برانسون به سرانجام رسید و سفینه ویرجین گالاکتیک با سه برابر سرعت صوت در ارتفاع 100 کیلومتری از سطح زمین در حال فریاد زدن بود و بعد از مدتی کوتاه در روستایی در صحرای کالیفرنیا به آرامی فرود آمد. این یک موفقیت بزرگ برای ریچارد در برابر رسانهها و حتی در برای خودش بود.
یکی دیگر از پروازهای آزمایشی که در سال 2019 با یک سرنشین انجام شد موفقیت آمیز بود. مسافر این پرواز یک مأمور امنیت فضایی بود که برای محک زدن ایمنی این پرواز حاضر به انجام این کار شد. اون این سفر را شدید نامگذاری کرد.
شرکت ریچارد اعلام کرد که تا سال 2021، 7 نفر را به وسیله 2 خلبان و در طی 2 سفر به توریسم فضایی برده است که برانسون هم در این سفر شرکت کرده است.
آنچه که ریچارد برانسون برای داشتنش به خود میبالد این است که توانست این سفرها را ایمن نشان دهد و حتی برای صندلیهای این سفینه هزینه سنگینی از مردم دریافت نماید و سود بیشتری را وارد شرکت نماید. تا پیش از این استفاده از این صندلیها رایگان بود اما برای سال 2022 برای لمس کردن لبه فضا باید پول پرداخت کنید.
برای مشاهده ویدیو سفر فضایی برانسون با فیلترشکن اینجا کلیک کنید.
بهای بلیط استفاده از سفینه ویرجین گالاکتیک
250 هزار دلار آمریکا یعنی با نرخ دلار 30 هزار تومانی معدل با 7 میلیارد و 500 میلیون تومان است. البته این شرکت قصد دارد که بلیط های سفینه را تا 450 هزار دلار ( 13 میلیارد و 500 میلیون تومان) افزایش دهد زیرا شرکت به منابع بیشتری برای برنامههای آینده نیاز دارد.
مدت زمان پرواز سفینه ویرجین گالاکتیک
تا ارتفاع 100 کیلومتری از زمین و 2 الی 3 ساعت در فضا خواهید بود.
برای مطالعه مقالات روز دنیا با ژیوارنامه همراه باشید.
بسیار جذاب می شود برای کسایی که می روند
چه لاکچری میشه برای کسایی که پول دارند
بسیار عالی و خوب و جالب بود