ژیوارنامه

کانال سوئز | تاریخچه جالب و خواندنی کانال سوئز

معرفی کانال سوئز

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

کانال سوئز در سرزمین زیبای نیل یعنی کشور مصر قرار دارد. این کانال یک آبراهه پر از آب است که دریای سرخ و مدیترانه را به هم متصل‌می‌کند.

در غرب کانال سوئز دلتای رود نیل و در سمت شرق آن نیز شبه جزیره سینا که یک شبه جزیره خشک و ناهموار است، قرار گرفته است. وجود کشتی های باربری در کانال سوئز باعث شده است، که از این کانال برای خطوط باربری استفاده شود. وجود کانال سوئز در این منطقه هم چنین سبب شده است که قاره آفریقا از آسیا جدا شود. از طرف دیگر این منطقه کوتاه ترین مسیر دریایی بین اروپا و سرزمین های واقع در اطراف اقیانوس های هند و غرب را فراهم می کند. 

رویدادهای مهم اروپا در2020

[/vc_column_text][vc_separator color=”black”][vc_single_image image=”24256″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” parallax_scroll=”no”][vc_separator color=”black”][vc_column_text text_larger=”no”]

تاریخچه مختصر کانال سوئز

کانال سوئز که به کانال فراعنه معروف است، اولین کانال در کشور مصر است که در سال 1850 قبل از میلاد ساخته شده است. این کانال توسط بطلیموس از دریاچه ی تلخ تا دریای سرخ گسترش یافته است.

ونیزی ها در قرن پانزدهم و فرانسوی ها در قرن هفدهم و هجدهم، متوجه شدند که می توانند از طریق یک تنگه باریک، یک کانالی را احداث کنند.  با احداث این کانال، کشتی ها توانستند مستقیما از دریای مدیترانه به سمت اقیانوس هند حرکت کنند.

تاریخ مصر را ورق بزنید!!!

انحصار تجارت هندشرقی در ابتدا در اختیار پرتغالی ها و سپس هلندی ها و در نهایت انگلیسی ها قرار گرفت. هر سه کشور از این کانال برای تجارت استفاده می کردند.

اما متاسفانه مورد اختلاف قرار گرفتند. از سال های 1798 تا 1801 کشور مصر مورد اشغال فرانسوی ها قرار گرفت. در فواصل زمانی که مصر تحت اشغال قرار گرفته بود، ناپلئون، شخصا کانال سوئز را بررسی کرد.  مهندس ارشد ارتباطات، به اشتباه محاسبه کرده بود که سطح دریای سرخ 10 متر معادل 33 فوت بالاتر از سطح دریای مدیترانه قرار دارد، بنابراین در چنین شرایطی نیاز است که کانال بسته شود، اما معمارانی که بعد از او روی کار آمدند، تمام گفته های او را غیر قابل قبول دانستند و در نتیجه تمام نتیجه گیری های او را رد کردند.

لذا در سال 1834 و در سال1846 این کانال بار دیگر مورد مطالعه قرار گرفت. فردینانددولسپس در سال 1854 از نائب السلطنه مصر برای ساخت کانال یک امتیاز دریافت کرد.

دو سال بعد یعنی در سال 1856 شرکت کانال سوئز موظف شد که به مدت 99 سال پس از اتمام کار، یک کانال دریایی را اداره کند.

ساخت کانال سوئز چند سال به طول انجامید؟

ساخت و ساز کانال سوئز در سال 1859 شروع شد. پیش بینی شده بود که ساخت این کانال تنها 6 سال زمان می برد اما به خاطر مشکلات آب و هوا، اپیدمی وبا در سال 1865 و مشکلات زود رس زایمان باعث شد که به جای 6 سال، 10 سال ساخت و ساز طول بکشد.

در ابتدای ساخت و ساز، حفاری کانال با دست و سبد انجام میشد. مردم و دهقانان را به اجبار برای ساخت و ساز کانال، استخدام می کردند.

بعد ها متوجه شدند که لایروبی ارزان تر از حفاری است، بنابراین ادامه کار به اروپایی ها سپرده شد.

زمین به صورت مصنوعی تحت آبیاری قرار گرفت. کل کانال از ماسه و یا آبرفت عبور می کرد.

سرانجام طی مراسمی در 17 نوامبر 1869 کانال سوئز افتتاح شد.

[/vc_column_text][vc_separator color=”black”][vc_single_image image=”24257″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” parallax_scroll=”no”][vc_separator color=”black”][vc_column_text text_larger=”no”]

امور مالی کانال سوئز

شرکت کانال سوئز به عنوان یک شرکت سهامی خاص، با دفتر مرکزی خود واقع در کشور فرانسه ادغام شد. این شرکت بنا به دو دلیل تصمیم گرفت که سهام خود را به صورت گسترده عرضه کند.

دلیل اول: با کشور انگلیس مشکلاتی داشت و دلیل دوم نگران مشارکت های بین المللی بود.

بنابراین طبق دو دلیل ذکر شده، سهام خود را به صورت گسترده عرضه کرد. اولین کشوری که 52 درصد از سهام شرکت کانال سوئز را خریداری کرد کشور فرانسه بود.

44 درصد از سهام باقی مانده نیز توسط سعد پاشا خریداری شد. هیئت مدیره های این شرکت نمایندگانی از 14 کشور هستند.

در سال 1875، مشکلات مالی به وجود آمد. به وجود آمدن مشکلات مالی سبب شد،که نائب السلطنه جدید، اسماعیل پاشا را مجبور کند که دارایی های خود را بفروشاند.

دارایی های اسماعیل پاشا به سرعت توسط انگلیس خریداری شد. در آن زمان سهام کمتر از قیمت انتشار 500 فرانک بود.

[/vc_column_text][vc_separator color=”black”][vc_single_image image=”24258″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” parallax_scroll=”no”][vc_separator color=”black”][vc_column_text text_larger=”no”]

وضعیت بین المللی کانال سوئز

هدف از ساخت کانال سوئز این است که همه ی ملت ها بتوانند برای تجارت و سود از این کانال استفاده کنند. در سال 1888 بزرگترین قدرت دریایی، به استثنای بریتانیا، کنوانسیون قسطنطنیه را امضا کردند. و متعهد شدند که کشتی های همه ملت ها چه در زمان جنگ و چه در زمان صلح باید از این کانال استفاده کنند.

انگلیس تا سال 1904 این کنوانسیون را امضا نکرد.

در سال 1949، آتش بسی بین اسرائیل و نیروهای عرب اتفاق افتاد، و باعث شد که کشور مصر، عبور کشتی های اسرائیل و حتی کشتی هایی که با کشور اسرائیل معامله می کردند را از کانال سوئز منع کند. منع عبور کردن کشور اسرائیل از کانال سوئز سبب شد که اسرائیلی ها به کشور مصر، فرانسه و انگلیس حمله کنند و

بخشی از کانال سوئز را اشغال کنند.

دو دلیل برای بسته شدن کانال سوئز اتفاق افتاد:

دلیل اول این است که تعدادی از کشتی ها در محاصره کانال به دام افتادند و از این رو قادر به ترک کانال نبودند و دلیل دوم جنگ بین اعراب و اسرائیل در ژوئن 1967 بود.

جالب است بدانید که کانال سوئز خط مقدم بین اعراب و اسرائیل بود. کانال سوئز در ژوئن 1975 باز شد و بین کشورهای اعراب و اسرائیل پیمان صلح بسته شد و بار دیگر همه ی کشورها به کانال سوئز دسترسی پیدا کردند.

[/vc_column_text][vc_separator color=”black”][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

مجسمه آزادی در ابتدا برای کانال در نظر گرفته شده بود

هنگامی که کانال سوئز در سال 1869 به اتمام نزدیک می‌شد، فردریک آگوست بارتولدی مجسمه ساز فرانسوی سعی کرد فردیناند دو لسپس و دولت مصر را متقاعد کند که به او اجازه دهند مجسمه‌ای به نام “مصر که نور را به آسیا می آورد” در ورودی مدیترانه آن بسازد.

بارتولدی با الهام از کلوسوس باستانی رودس، مجسمه‌ای به ارتفاع 90 فوت از زنی را تصور کرد که لباس روستایی مصری پوشیده بود و مشعل عظیمی در دست دارد، که همچنین به عنوان فانوس دریایی برای هدایت کشتی‌ها به داخل کانال عمل می‌کرد.

اگر علاقمند سفر به اروپا هستید، از تور ارزان اروپا ژیوار دیدن کنید.

این پروژه هرگز محقق نشد، اما بارتولدی به خرید ایده مجسمه خود ادامه داد و سرانجام در سال 1886 از نسخه کامل آن در بندر نیویورک پرده برداری کرد. این بنای تاریخی که به طور رسمی “آزادی روشنگر جهان” نامیده می‌شود، از آن زمان بیشتر به عنوان “آزادی روشنگر جهان” شناخته می‌شود.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”31090″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][vc_separator color=”black”][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *