ژیوارنامه

غارتگری پرتغالی‌ها | قلعه پرتغالی‌ها در قشم

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

غارتگری پرتغالی ها

شاید شما هم درباره غارتگری های کشور پرتغال مطالبی را شنیده باشید که یکی از معروف ترین آنها قلعه هرمز واقع در قشم است که متعلق به آنها می باشد.

بسیاری از کشورهای اروپایی از قرن پانزدهم به استعمارگری و کشورگشایی مشغول شدند که به آنها امپراتوری های استعماری می گویند.

دو کشور اسپانیا و پرتغال جزو این امپراتوری های استعماری بودند که با نیروهای دریایی قدرتمندشان برای گسترش زمین های خود با یکدیگر شروع به رقابت کردند.

هدف آنها از این کشورگشایی، بیشتر مقاصد تجاری بود که به دنبال دوره رنسانس در اروپا ایجاد شده بود. این دو کشور برای تقسیم دنیا بین خود چندین بار توافق نامه هایی را امضا کردند.[/vc_column_text][vc_separator][vc_single_image image=”23257″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_column_text text_larger=”no”]

کشورگشایی و غارت پرتغال

پرتغال تحت حاکمیت هنری ناوبر خلق اولین شبکه تجارت جهانی و امپراتوری را آغاز کرد. در نهایت پرتغال موفق شد کنترل اروگوئه، برزیل و بسیاری از بندرهای ماهیگیری آمریکا را به دست بگیرد و موزابیک، سائوتومه، گینه پرتغالی، آنگولا،

پرینسیپ در آفریقا، مسقط، ملوک هرمز و بحرین در خلیج فارس، مالاکا و سیلان در جنوب شرقی آسیا، بمبئی، دامان و گوا در هند و بسیاری دیگر در مناطق شرق دور را تصرف و غارت کرد.

از سال ۱۵۸۰ تا ۱۶۴۰ امپراتوری اسپانیا و پرتغال در طول دوره اتحادیه ایبری با پادشاهی هابسبورگ با حفظ استقلال خود با یکدیگر متحد شدند.

بعد از این رویداد، غارت و کشورگشایی امپراتوری های استعماری دیگر مانند هلند، ژاپن نیز شروع شد و در اواسط قرن هفدهم این فرایند توسط روسیه تزاری ادامه پیدا کرد و بعدها به اتحاد جماهیر شوروی و امپراتوری روسیه ختم گردید که همین باعث شد بزرگترین کشور دنیا شود.

با این توصیف پرتغالی ها بیشتر سمت شرق را تصرف و غارت کردند و اسپانیایی ها سمت غرب را چپاول کردند.[/vc_column_text][vc_separator][vc_single_image image=”23258″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_column_text text_larger=”no”]

قلعه پرتغالی ها در قشم

قلعه پرتغالی ها واقع در جزیره قشم، یکی از جاذبه های گردشگری این منطقه است. در سال ۱۵۰۷، آلفونسو آلبرکرک دریانورد پرتغالی این قلعه را در قسمت شمالی جزیره بنا کرد.

پرتغالی ها چندین قلعه را در جزایر جنوبی و بنادر ایران ساختند و با این کار تسلط نسبی به جنوب ایران پیدا کردند و مسیر بازرگانی دریایی بین اروپا و هند را در دست گرفتند.

مدت تسلط پرتغال بر این مسیر دریایی حدود صد و ده سال طول کشید. در طول این سالها، پرتغالی ها به ساخت استحکامات و قلعه های مختلفی در قشم، لارک و هرمز مشغول بودند.[/vc_column_text][vc_separator][vc_single_image image=”23259″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_message message_box_color=”alert-danger” icon_fontawesome=”fas fa-atlas”]

ویزای ایرانی

[/vc_message][vc_separator][vc_column_text text_larger=”no”]

ویژگی های قلعه پرتغالی ها

این قلعه مساحتی بیش از هزار متر مربع دارد و از سنگ های گچی و آهکی و ساروج محلی بنا شده است و در طی سالها چندین بار مورد بازسازی و ترمیم قرار گرفته است.

این قلعه راست گوشه می باشد و چهار برج در چهار گوشه اش بازوهایی بلند دارند که منجیق ها و توپ ها بر روی آن قرار گرفته اند.

در آن دوره از این قلعه به عنوان یک انبار برای نگهداری سلاح و مهمات استفاده می شده که در زمان های اضطراری به دیگر قلعه ها کمک می کرده است.

همچنین از این قلعه پرتغالی برای برقراری ارتباط با قلعه هرمز و رساندن خدمات و تدارکات به این قلعه مرکزی استفاده می شده است.

در سال ۱۶۲۳ میلادی، قلعه پرتغالی ها و پایگاه های دیگر آنها توسط سرداران صفوی تصرف شده و تا به امروز ایرانیان بر این آبراهه پر ارزش دنیا مسلط هستند و سالانه هزاران توریست از این مناطق بازدید می کنند.[/vc_column_text][vc_separator][vc_single_image image=”23260″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_message message_box_color=”alert-danger” icon_fontawesome=”fas fa-plane”]

معرفی پرتغال | نگاهی کلی به وضعیت این کشور

[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *