13 تیر، جشن تیرگان
ایران همواره میزبان جشن های باستانی بوده است. جشن تیرگان از آن جشن هایی که محبوبیت زیادی برای ایرانی ها دارد و در خارج از ایران نیز مورد توجه قرار میگیرد، جشن تیرگان در سیزدهم تیر ماه هر سال برگزار میشود. این جشن راز ها و افسانه هایی در پشت پرده برای خود نگه داشته است. جشن تیرگان برای گرامی داشت ستاره باران آور به نام تیشر در فرهنگ ایرانی برگزار میشود. البته که جشن تیرگان فقط برای گرامیداشت تیشر نیست. روز تعیین مرزهای ایران و توران توسط آرش است. در چنین روزی آرش به بالای کوه دماوند رفت و تیر در کمان خود نهاد و…
ستون کرد چپ را خم کرد راست
خروش از خم چرخ چاچی بخاست
تیر رعد آسای آرش از کوه ها و دره ها گذشت تا به کناره های رود جیحون رسید و در یک درخت تنومند گردو فرو رفت. این است آوازه مردان ایرانی! اینک جشن تیرگان در سرتاسر جهان شناخته شده است.
ژِیوار سفیر نوین


از رسومات جشن تیرگان غافل نباشید!
در این روز مرسوم است که افراد روی هم آب بپاشند و به دنبال آن نشاط به جشن وارد میشود. کمی از گرمی هوا کاسته میشود و از افسانه هایی که به دنبال این جشن میآید، ضدودن گرما یا اصطلاحاً بدر کردن گرماست. مرسوم است که جشن تیرگان را در کناره های رودخانه ها برگزار کنند.
دستبند ابر و باد را بسازید!
تمام کسانی که می خواهند به آرزوهایشان برسند باید به پشت بام خانه بروند و دستبند ابر و باد خود را به دست باد بسپارند. این کار را 9 روز بعد از جشن تیرگان باید انجام دهید. هفت رنگ ریسمان را انتخاب کنید و دستبند ابر و باد را بسازید. به همین سادگی!


کوزه ها را دریابید!
سنجاق، گل سینه و میخ و هر چیز ریزه میزه که به یادتان میماند را در کوزه سبز رنگ دختر بریزید. دختر کوزه را روز قبل از جشن تیرگان بین مردم میچرخاند، این کوزه را با وسایل شما پر میکند و در زیر یک درخت چال میکند.
روز تیرگان این کوزه بیرون آورده میشود و دختر منتظر خواندن شعر میماند و به ازای هر بیت یک وسیله را از کوزه بیرون میآورد و به دست صاحبش میدهد و بیت خوانده شده تفسیر فال فرد خواهد بود.
خیلی مطالب جالبی برای جشن تیرگان بود. من خیلی کم از رسومات این جشن میدونستم. اما با خوندن این مقاله خیلی چیزا یاد گرفتم.