اخبار گردشگری, ژیوارنامه

الودگی هوا زنگ خطری دیگر بر صنعت گردشگری

[vc_row][vc_column width=”3/4″][vc_message message_box_color=”violet”]دکتر محسن قادری
کارشناس و مدیرعامل گروه گردشگری ژیوار[/vc_message][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

همین چند روز پیش بود که تصویری از کوه های ایران و ترکیه در شبکه‌های اجتماعی وایرال شد که ناشی از تفاوت میزان بارش نزولات جوی(برف و باران) در یک رشته کوه مرزی در ایران و ترکیه بود که واکنش‌های زیادی را بین مردم و عکس العمل های متفاوتی را، از مسئولان در پی داشت.

گذشته از پاسخ‌های علمی به این موضوع که خارج از بحث مورد نظر است. امروزه در گردشگری میزان بارش برف و همچنین مساعد بودن آب و هوا در گردشگری عاملی برای توسعه گردشگری شده است؛یا به دیگر سخن پتانسیلی برای جذب گردشگر شده است ؛به عنوان نمونه کوه آلپ برای اسکی در سوئیس،هوای سرد و سقف قطبی در روسیه یک ویژیگی خاص برای جذب گردشگر شده است.
همچنین ترکیه کشور همسایه و دارای مرز مشترک با ایران،گذشته از اینکه از اینکه ترکیه با چه میزان بارش در سال نسبت به ایران دارد؛آب و هوا و داشتن سواحل و دریا را عاملی برای جذب گردشگر برای خود برگزیده است.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”38627″ img_size=”medium” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

به راستی آب و هوا و برخورداری از شرایط مطلوب تا چه میزان می‌تواند در انتخاب مقصد موثرباشد و درمقابل، شرایط بد آب و هوا چه قدر در کاهش گردشگر موثر است؟

ویژگی‌های تمدن کنونی مانند استرس دائمی، سرعت فوق‌العاده سریع زندگی و فرسودگی روحی و جسمی، نیاز عمیق به استراحت و بهره‌گیری از تماس با طبیعت و ارزش‌های اقلیمی را ایجاد می‌کند. همه این جنبه‌ها ممکن است به افزایش تعداد ورود گردشگران برای اهداف تفریحی کمک کنند؛ که در آن تجربه توریست ممکن است با هوای پاک در مقصد افزایش یابد.

به همین ترتیب، قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا در مقصد بازدید شده ممکن است منجر به مشکلات جدی سلامتی شود و می تواند یک تهدید جدی باشد و کیفیت آن تجربه را کاهش دهد. آلاینده ها بسته به غلظت خود ممکن است عوارض خفیف، اختلال در عملکرد ریه، علائم تنفسی، لزوم مصرف دارو، کاهش فعالیت بدنی، بستری شدن در بیمارستان و در نهایت مرگ ایجاد کنند.

در نتیجه، ورود گردشگران به چنین مقاصدی ممکن است کاهش یابد، زیرا بسیاری از گردشگران بالقوه ممکن است برنامه های گردشگری خود را به این مکان ها لغو کنند.تاثیر کیفیت هوا، در این میان، معضل آلودگی هوا و پیامدهای آن برای توسعه گردشگری بسیار حیاتی است، به ویژه در مقایسه با ساکنان مقاصد آلوده، گردشگران نسبت به اثرات حاد این حالت حساسیت بسیار بیشتری دارند. در نتیجه، خطر سلامتی به عنوان یک مؤلفه مهم از خطر سفر که ممکن است تأثیر منفی بر قصد گردشگران بالقوه برای بازدید از یک مقصد خاص داشته باشد، آن را دیگر جذاب نمی کند.

این امر با نتایج بسیاری از مطالعات قبلی تأیید شده است، که ثابت کرده است وضعیت آلودگی هوا ممکن است بر سطح جذابیت توریستی از نظر گردشگران بالقوه تأثیر بگذارد.

این روزها که آلودگی تهران و شهرهای بزرگ ایران که از قضا بیشتر آنها شهرهای گردشگر پذیر هستند،به اوج خود رسیده است،گردشگران و مسافران ایران که لحظه لحظه خبر ایران را دنبال می‌کنند در چه شرایطی قرار دارند؟
آلودگی هوای تهران که امسال به نسبت سال‌های قبل طولانی تر و زودتر آغاز شده است،(سال های گذشته در دی ماه و امسال از اواخر مهرماه)سبب شده است در زمان پیک سفر به ایران،بسیاری از مسافران ایران از سفر منصرف شوند ویاسفارتخانه‌های بسیاری از کشورها نسبت به سفر به ایران تذکر دهند.
تاکنون براثر آلودگی هوا سفر بسیاری ازگردشگران چینی لغو و باعث تغییر در مقاصد داخلی شده است.
همچنین آلودگی هوای تهران بر سفر گردشگران سلامت تاثیر گذاشته است و بسیاری از آنها با اذعان به اینکه شرایط هوای آلوده تهران بر تشدید بیماری آنها و گذران دوره نقاهت تاثیرگذار است،کشور دیگر یا زمان دیگری را برای درمان خود برگزیده اند.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

یک فکر در مورد “الودگی هوا زنگ خطری دیگر بر صنعت گردشگری

  1. ایمان سپاسی گفت:

    عالی بود ممنون از فرمایشات اقای دکتر قادری عزیز

  2. مهدی حاج محمد حسینی گفت:

    درود دکتر بسیار عالی و مبسوط فرموده بودید و امید که روزی با رفع تمامی مشکلات موجود که آب و هوا هم بخشی کوچک از آن است راه ناهموار صنعت گردشگری هموار گردد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *