مجله آلمان

زندگی هیتلر بخش 20 | برخورد جالب هیتلر با هیئت قضا در دادگاه مونیخ

زندگی-هیتلر

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

محاکمه هیتلر و لونددورف و سایر متهمین شرکت در توطئه مونیخ در تاریخ تعیین شده از تاریخ ۲۶ ام فوریه در مونیخ آغاز شد.

محاکمه برای هیتلر مفید بود؟

برای شخص هیتلر این محاکمه از همان آغاز یک پیروزی بزرگ تبلیغاتی بود زیرا جریان این محاکمه با دقت و علاقه در سراسر آلمان بلکه جهان دنبال می‌شد و نکته جالب توجه این که با وجود حضور شخصیت‌هایی چون ژنرال لودندورف رئیس کل ستاد پیشین ارتش آلمان در صف متهمین، سرجوخه سابق ارتش آلمان آدولف هیتلر در مرکز توجه مطبوعات و محافل سیاسی جهان قرار گرفته بود.

حضور هیتلر در دادگاه مونیخ

هیتلر برای حضور در دادگاه مونیخ لباس اتو کشیده و مرتبی پوشیده و نشان صلیب آهن خود را هم روی لباسش نصب کرده بود.

با این که در ادعا نامه‌ی دادستان نام ژنرال لودندورف در ردیف اول ذکر شده و هیتلر متهم ردیف دو بود رئیس دادگاه قبل از همه او را به پای میز محاکمه خواند و هیتلر بدون تامل سخنان خود را نه در موضع دفاع بلکه در موضع حمله آغاز کرد.

هیتلر با صدای بلند با ژست‌ها و حرکاتی که در سخنرانی‌های خود برای جلب توجه شنوندگانش می‌کرد در تشریح دلایل شورش مونیخ به خیانت و بی کفایتی مسئولین در حل مشکلات مردم اشاره کرد و آنها را به خشونت و شدت عمل بی‌جا در برابر اعتراض مردم متهم ساخت و گناه تیر اندازی و خونریزی را هم به گردن مامورین پلیس انداخت.

 هیتلر در پایان سخنان خود گفت مسئولیت طرح توطئه براندازی را تماماً بر عهده می‌گیرد و تنها تاسف او از این است که چرا مانند دیگر یاران مقتولش در راه هدف خود شهید نشده است.

بر خلاف هیتلر که تمام مسئولیت‌ها را بر عهده گرفت لوندورف از خود سلب مسئولیت کرد و گفت که در جریان این توطئه نبوده است.

زندگی-هیتلر

روز سوم دادگاه هیتلر در مونیخ چگونه گذشت؟

پس از پاسخ دادستان دوباره نوبت به هیتلر رسید از سخنان او در روز سوم‌ دادگاه که متضمن حملات تندی به حکومت محلی باواریا و جمهوری ویمار بود واکنش‌های متفاوتی به وجود آورد و رئیس دادگاه نایتهارت که به هیتلر اجازه داده بود جایگاه متهمین را به تریبون سخنرانی برای تبلیغ عقاید خود و توهین به مقامات جمهوری تبدیل کند مورد حمله و انتقاد شدید قرار گرفت.

با وجود این حملات و انتقادات نایتهارت که خود یک ناسیونالیست افراطی بود دادگاه به روش مخصوص خود ادامه داد و هیتلر پس از چند نوبت سخنرانی تند و تیز دیگر در روزهای ۱۱ ام و ۱۴ ام مارس با استفاده از مقررات دادگاه، مقامات دولتی باواریا از جمله اعضای شورای ۳ نفره را به عنوان شهود به دادگاه کشاند.

در این جلسات بین هیتلر و ژنرال فون لوسو سخنان تندی رد و بدل شد و ژنرال که مورد اهانت قرار گرفته بود به حال اعتراض جلسه را ترک کرد.

هشدار هیتلر به هیئت قضات

دادگاه مونیخ که پر سر و صدا ترین محاکمات سیاسی در تاریخ آلمان تا آن زمان به شمار می رفت و برخی از روزنامه ها آن را کارناوال سیاسی مونیخ لقب داده بودند سرانجام با آخرین دفاع هیتلر که یکی از طولانی ترین و پر سر و صدا ترین نطق های او بود خاتمه یافت.

هیتلر در این نطق خود خطاب به هیئت قضات گفت که هنگام قضاوت درباره ی او متوجه این مطلب باشند که درباره ی رهبر آینده آلمان اظهار نظر می‌کنند او همچین گفت با وجود شکست شورش مونیخ سرانجام روزی ارتش به ملت خواهد پیوست و حرکت آینده با همکاری نیروهای مسلح به ثمر خواهد رسید. هیتلر ضمن مسخره کردن این ادعای دادستان که او بخاطر وزارت دست به توطئه زده گفت هدف من هزار بار بالاتر و مهم تر از وزارت است من می‌خواهم نابود کننده مارکسیسم باشم. هدفی که نه فقط آلمان بلکه همه جهان را در بر می‌گیرد .هیتلر در پایان سخنان خود خطاب به هیئت قضات ناگهان حالت روحانی به خود داد و گفت شما صلاحیت محاکمه ما را ندارید تنها دادگاه خدا و دادگاه جاویدان تاریخ است که می تواند درباره ما و اعمال ما قضاوت کند.

روز اول آوریل ۱۹۲۴ جلسه دادگاه برای اعلام ‌رای درباره ی متهمین برگزار شد. تمام صندلی های دادگاه از تماشاچیان پر شده و در محوطه بیرون دادگاه هم جمعیت کثیری در انتظار اعلام رای دادگاه ایستاده بودند.صف های مقدم تماشاچیان را زنان اشغال کرده بودند و هر یک دسته گلی برای تقدیم به هیتلر در دست داشتند.

ولی به دستور رئیس دادگاه دسته گل ها را از سالن دادگاه بیرون بردند. قرائت رای دادگاه از متهم ردیف یک که ژنرال لودندورف بود آغاز شد و همانطور که انتظار میرفت رای صادره در مورد وی حاکی از برائت بود.هیتلر به ۵ سال زندان محکوم شد که مدت بازداشت قبلی از آن کسر می‌شد.

زندگی-هیتلرواکنش طرفداران هیتلر

طرفداران هیتلر که انتظار برائت او را داشتند با همهمه و فریاد به رای دادگاه اعتراض کردند که به دستور رئیس از دادگاه اخراج شدند. مخالفان هیتلر هم این مدت  محکومیت را برای کسی که دست به قیام مسلحانه علیه حکومت قانونی زده را بسیار ضعیف می‌دانستند و حق با آنها بود در واقع دادگاه حداقل مجازات را برای هیتلر در نظر گرفت و حتی پیشنهاد تبعید هیتلر را به موطن اصلیش اتریش که به حیات سیاسی او خاتمه میداد را رد کرد.

عصر روز اول آوریل هیتلر به سلول شماره ۷ زندان لاندسبرگ بازگشت و پس ساعتی قدم زدن در سلول خود دفتر یادداشت سفیدی از کیف خود بیرون آورد و چنین نوشت:امروز اول آوریل ۱۹۲۴ محاکمه کینه جویانه و تنگ نظرانه بر علیه من پایان یافت و اکنون نبرد من آغاز‌ می شود.

یادداشت های روزانه هیتلر که بعدها مبنای کتاب نبرد من او قرار گرفت بدین سان در زندان لاندسبرگ آغاز شد.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message icon_fontawesome=”fas fa-feather-alt”]

نویسنده: جناب آقای امید قادری

[/vc_message][vc_message message_box_color=”purple” icon_fontawesome=”fas fa-chevron-circle-up”]

[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *