ژیوارنامه

معرفی انواع هواپیما

هواپیما

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

از زمانی که برادران رایت اولین پرواز خود را در نزدیکی کیتی هاوک، کارولینای شمالی انجام داده‌اند، طراحی هواپیما مسیری طولانی طی کرده است.

احتمالا خیلی از ماها انواع هواپیماهایی که در دنیا وجود دارند را نمی‌شناسیم. شاید برایتان سوال شده باشد که ابر شرکت‌های هواپیمایی دنیا چه کسانی هستند؟ یا اینکه گران‌ترین و مجلل‌ترین هواپیماها، چه خدماتی را ارائه می‌دهند؟

فناوری رایانه‌ای به تولیدکنندگان این امکان را می‌دهد تا هواپیماهایی بسازند که از هر زمان دیگری قابل‌اعتمادتر و قدرتمندتر باشد. در این مقاله به معرفی انواع هواپیما به‌منظور مقایسه و شناسایی نقاط قوت و محدودیت آن‌ها می‌پردازیم.

بایدها و نبایدهای پرواز با هواپیما را رعایت کنید.[/vc_column_text][vc_separator color=”black”][vc_single_image image=”26055″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no”][vc_column_text text_larger=”no”]

هواپیماهای تجاری یا مسافربری

هواپیماهای تجاری یا مسافربری بخشی از حمل‌ونقل هوایی کشوری است که از طریق خطوط هوایی مسافر و بار را از این سر به آن سر دنیا جابجا می‌کنند.

  1. هواپیمای مسافربری جامبو جت: بوئینگ 747 اولین هواپیمای مسافربری پهن‌پیکر می‌باشد که لقب جامبو جت را گرفته است. تنها رقیب اصلی بوئینگ، ایرباس است که تنها چهار دهه از عمرش می‌گذرد.
  2. هواپیمای مسافربری سایز متوسط: هواپیمای مسافربری باریک‌پیکر مانند ایرباس 350-1000 هستند که می‌توانند بیش از 350 مسافر را حمل کنند. این نوع هواپیما به دلیل اینکه در پروازهای کوتاه و مسیرهای فصلی مقرون‌به‌صرفه‌تر هستند، از محبوبیت بیشتری برخوردارند.
  3. هواپیمای مسافربری سبک: اندازه کوچک هواپیمای مسافربری سبک آن‌ها را ازنظر اقتصادی به گزینه ایده‌آل برای خطوط هوایی تبدیل کرده است. صندلی‌ها به‌طور مساوی در دو طرف راهروی مرکزی به دو قسمت تقسیم می‌شوند.
  4. هواپیمای مسافربری با موتور توربین دار: موتورهای توربین دار از موتورهای جت سوخت کمتری مصرف می‌کنند و این امر باعث می‌شود سرمایه‌گذاری بهتری داشته باشند. این نوع هواپیما همچنین می‌تواند از باندهای کوچک به‌راحتی بلند شود.
  5. هواپیمای باربری: تنوع هواپیماهای باربری از هر نوع دیگر بیشتر است زیرا آن‌ها از تغییر دیگر انواع هواپیماها ساخته می‌شوند. به‌عنوان‌مثال، بوئینگ 747 در صورت امکان می‌تواند به یک هواپیمای باربری تبدیل شود.

[/vc_column_text][vc_separator color=”black”][vc_single_image image=”26056″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no”][vc_column_text text_larger=”no”]

جت‌های تجاری یا خصوصی

 جت‌ها گونه‌ای از هواپیما هستند که برای انتقال و جابجایی گروه‌های کوچکی از افراد، طراحی و ساخته می‌شوند. جت‌های تجاری ممکن است برای جابجایی بسته‌های پستی، مورداستفاده قرار گیرند.

  1. جت خیلی سبک: جت‌های بسیار سبک حداکثر هشت صندلی دارند و مزیت این جت‌ها این است که می‌توان به‌جای کل خدمه پرواز، یک خلبان استخدام کرد. این هواپیماها عمدتاً برای پروازهایی با مدت‌زمان 40 تا 80 دقیقه استفاده می‌شوند، به همین دلیل محفظه جداگانه‌ای برای دستشویی ندارند.
  2. جت تجاری سبک: برخی از جت‌های تجاری سبک قادر به پروازهای بین‌قاره‌ای 2400 مایل یا بیشتر هستند. این جت‌ها معمولاً یک محفظه اختصاصی برای دستشویی دارند و فضای کابین آن‌ها نسبت به جت‌های خیلی سبک، بیشتر است. همچنین این جت‌ها دارای امکاناتی مانند تلفن ماهواره‌ای، Wi-Fi و ارتباطات رادیویی XM هستند.
  3. جت تجاری متوسط: این نوع جت‌ها معمولاً دارای 10 صندلی و حداکثر سرعت آن‌ها 500 مایل در ساعت است. این هواپیما کم‌مصرف بوده و برای پیمودن مسافت طولانی‌تر و سریع‌تر طراحی‌شده‌اند و توانایی فرود در باندهای کوچک را دارند.
  4. جت تجاری سنگین: این جت‌ها با حداکثر 10 تا 18 صندلی امکانات لازم برای برگزاری جلسات و کنفرانس‌ها در طول پرواز فراهم می‌کند. این جت با یک دامنه پرواز قادر است در بازه زمانی 6 تا 8 ساعته بیش از 6000 مایل را طی کند.
  5. جت نظامی: بیشتر جت‌های نظامی هواپیمای جنگی مافوق صوت هستند که برای درگیری با جنگنده‌های دشمن یا بمباران اهداف استراتژیک در یک مأموریت فوق سری استفاده می‌شوند. همچنین اکثر آن‌ها توانایی سوخت‌گیری در هوا و بدون فرود را دارند.

 

[/vc_column_text][vc_separator color=”black”][vc_single_image image=”26057″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no”][vc_column_text text_larger=”no”]

هواپیماهای پروانه دار

هواپیمای پروانه دار وسیله‌ای ایرودینامیکی است که انرژی چرخشی را به نیروی محرکه تبدیل می‌کند. یک پروانه می‌تواند مستقیماً به میل‌لنگ پیستون موتور متصل شود یا ممکن است از طریق چرخ‌دنده کاهنده متصل به پیستون موتور تغذیه شود.

پروانه‌ها دارای دو یا چند تیغه هستند که به‌طور مساوی در اطراف توپی قرار دارند.

  1. هواپیمای پروانه دار خصوصی: این نوع هواپیما در مناطق دورافتاده مانند آلاسکا که روش دیگری جز استفاده از سورتمه سگی برای حمل‌ونقل وجود ندارد، کاربرد دارد. یک هواپیمای پروانه دار تک موتوره برای مسافت 100 تا 500 مایل مناسب است.
  2. هواپیمای دوموتوره توربین دار: اگرچه ظرفیت این هواپیماها از جت‌های سبک بیشتر است، اما کارایی موتور آن با موتور جت مشابه است. این هواپیما می‌تواند شیرجه بزند و مستقیم بالا برود، بدون اینکه از کار بیفتد. از دیگر مزایای هواپیمای دوموتوره توربین دار توانایی فرود آن در مزارع علفی یا دیگر باندهای موقت است.
  3. هواپیمای بدون موتور: این هواپیماها سریع و سبک هستند و ازآنجاکه مانور آن‌ها آسان است، مانعی برای شیرجه و رول در هوا ندارند. از این هواپیما برای آموزش خلبانان نظامی استفاده می‌شود.
  4. هواپیمای آبی و خاکی: هواپیمای آبی و خاکی برای برخاستن و نشستن در دریاچه‌های آب شیرین طراحی‌شده‌اند. برخی از مدل‌های این هواپیما دارای چرخ‌های جمع شونده هستند که به آن‌ها امکان می‌دهد تا روی نوارهای فرود معمولی بنشینند.
  5. هواپیمای توربین دار نظامی: این هواپیما به‌اندازه جت‌های نظامی کشنده است و موتور آن رانش محکم‌تری به جلو نسبت به جت‌ها دارد. اگرچه سرعت این هواپیما در مقایسه با سرعت جت‌های نظامی کمتر است، اما می‌تواند در ارتفاعات پایین نیز عملکرد بسیار بهتری نسبت به جت داشته باشد.

[/vc_column_text][vc_separator color=”black”][vc_single_image image=”26058″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no”][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *