ژیوارنامه

بایدها و نبایدهای پرواز با هواپیما

هواپیما

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

وقتی سوار هواپیما می‌شویم، هدف ساده است: رسیدن به مقصد خود با حداکثر ایمنی و لذت بخشی. برای داشتن چنین سفری چه در فرودگاه و چه در داخل هواپیما قوانینی وضع‌شده‌اند که باید آن‌ها را رعایت کنیم.

در این مقاله به‌طور مفصل به بایدها و نبایدهای پرواز با هواپیما می‌پردازیم.

اشیای ممنوعه در پرواز

برای کمک به شما در آماده‌سازی چمدان و ساک دستی خود، در این بخش مواردی را که می‌توانید با خود به هواپیما ببرید، بیان می‌کنیم:

[/vc_column_text][vc_separator color=”black”][vc_single_image image=”25756″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no”][vc_column_text text_larger=”no”]

وسایل ممنوع در چمدان دستی

  • مایعات موجود در ظروف بیش از 100 میلی‌لیتر

شامل همه مایعات، ژل‌ها، کرم‌ها، خمیرها، خوش‌بوکننده‌ها و اسپری‌هاست.

  • سلاح گرم، پرتاب‌کننده‌ها و یا مواردی که شبیه آن‌هاست

مانند انواع سلاح گرم مانند تپانچه، هفت‌تیر، تفنگ، اسلحه‌های اسباب‌بازی، اجزای سلاح گرم، اسلحه هشداردهنده،  تیر و کمان، اسلحه‌های نیزه‌ای و …

  • تجهیزات غیرفعال کننده

شامل دستگاه‌هایی که به‌طور خاص برای بیهوشی، بی‌حس کردن یا بی‌حرکت کردن انسان یا سایر موجودات طراحی‌شده‌اند، مانند: دستگاه‌های شوک، اسلحه‌های بی‌حس‌کننده، اسپری فلفل، گاز اشک‌آور، اسپری دفع حیوانات و …

  • اجسام نوک‌تیز یا لبه‌دار که ممکن است باعث آسیب شوند

اشیا تیز شامل اشیای خانه، آشپزخانه یا باغ مانند: تبرهای یخ، تیغ ریش‌تراش، تیغه‌هایی که طول آن‌ها بیش از 6 سانتی‌متر است، قیچی، تجهیزات ورزش‌های رزمی با نوک‌تیز، شمشیر، مته، اره، میخ‌کوب

  • سلاح سرد

اشیای بلندی که می‌توانند برای ضربه استفاده شود و باعث صدمه جدی به بدن می‌شوند یا می‌توانند تهدیدی برای امنیت هواپیما باشند مانند: چوب بیس بال و کریکت، چماق، وسایل هنرهای رزمی

[/vc_column_text][vc_separator color=”black”][vc_single_image image=”25747″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no”][vc_column_text text_larger=”no”]

موارد کاملاً ممنوع

موارد زیر چه در چمدان قسمت بار و چه در چمدان دستی نباید با شما همراه باشند:

  • مواد منفجره و اشیا قابل اشتعال

مواد منفجره و مواد قابل اشتعال که می‌تواند آسیب جدی وارد کند یا می‌تواند ایمنی هواپیما را به خطر بیندازد یا این تصور را می‌دهد که می‌توان از آن‌ها برای این منظور استفاده کرد؛ مانند: مهمات، چاشنی، مین، نارنجک، مواد آتش‌بازی، دینامیت، باروت و…

  • مواد شیمیایی یا سمی

موادی که می‌تواند سلامت مسافران و خدمه را به خطر بیندازد، به اموال مسافران دیگر آسیب برساند یا سلامتی و ایمنی هواپیما را به خطر بیندازد.

شامل: اسیدها و مواد قلیایی، مواد سوزاننده یا سفیدکننده، عوامل خنثی‌کننده در اسپری، کپسول‌های آتش نشانی، مواد بیولوژیکی عفونی یا خطرناک مانند خون آلوده، باکتری و ویروس، موادی که می‌توانند خودبه‌خود مشتعل شوند، سموم و مواد رادیواکتیو.

بهترین سایت‌های رزرو هتل خارجی را بشناسید.[/vc_column_text][vc_separator color=”black”][vc_single_image image=”25757″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no”][vc_column_text text_larger=”no”]

رد شدن از گیت بازرسی فرودگاه

گیت بازرسی فرودگاه شامل تمام منطقه‌ای است که مسافران قبل از پذیرش برای سوارشدن تحت پارامترهای امنیتی خاصی کنترل می‌شوند. همه مسافران برای ایمنی فرودگاه و داشتن پرواز ایمن باید از دستورالعمل‌ها پیروی کنند.

ایست‌های بازرسی امنیت این امکان را می‌دهد تا عدم وجود موارد ممنوع در کابین بررسی شود و از ایمنی و امنیت همه مسافران اطمینان حاصل شود. به‌طورکلی عبور از گیت بازرسی در سه مرحله صورت می‌گیرد:

  • کارت پرواز خود را نشان دهید

کارت پرواز را در دسترس خود قرار دهید چراکه باید آن را به مامور بازرسی نشان دهید.

  • وسایل شخصی خود را ارائه دهید

وسایل شخصی خود را جدا از چمدان دستی در سینی‌های موجود قرار دهید مواردی مانند:

  • لوازم جانبی

 مانند: کمربند، کلاه، روسری و …

  • مایعات، ژل‌ها و اسپری‌های کمتر از 100 میلی‌لیتر

در یک کیسه پلاستیکی شفاف بسته قرار دهید.

  • دستگاه‌های الکترونیکی

دوربین‌ها، لپ‌تاپ‌ها، تلفن و …

  • اشیای فلزی

کلید، سکه، کمربند و غیره

  • هر شی‌ء دیگری که توسط یک مامور بازرسی نشان داده می‌شود.

کفش و غیره

  • از زیر اسکنر امنیتی عبور کنید

مأموران گیت بازرسی برای راهنمایی شما در آنجا خواهند بود. لطفاً دستورالعمل‌های آن‌ها را دنبال کنید و از زیر اسکنر امنیتی ایست بازرسی عبور کنید.

مطابق با مقررات جاری، نمایندگان گیت بازرسی می‌توانند جستجوی تصادفی (جستجوی چمدان یا بدن) را انجام دهند. همچنین زمان انتظار می‌تواند در گیت بازرسی طولانی باشد؛ پس برای داشتن آرامش بیشتر سعی کنید زود به فرودگاه برسید.

[/vc_column_text][vc_separator color=”black”][vc_single_image image=”25748″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no”][vc_column_text text_larger=”no”]

کارهایی که نباید در فرودگاه انجام داد

درحالی‌که توصیه‌های زیادی برای کارهایی که باید در فرودگاه انجام دهید وجود دارد، چیزهای زیادی وجود دارد که هرگز نباید انجام دهید. در ادامه بخش مهمی از آن‌ها را ذکر می‌کنیم:

  • درباره بمب یا هر چیز غیرقانونی شوخی نکنید.
  • سعی نکنید چیزی را که نباید در هواپیما باشد، پنهان کنید.
  • اگر افسران شما را برای بازجویی از صف خارج کردند، عصبانی نشوید.
  • اگر فهمیدید که چیزی را به همراه دارید که نباید داشته باشید، نگران نشوید.
  • مست نباشید.
  • با صدای بلند روی تلفن همراه خود فیلم یا موسیقی پخش نکنید.
  • از صف بیرون نپرید.
  • در ترمینال دراز نکشید.
  • در پله‌برقی بازی نکنید.
  • با کارمندان فرودگاه بی‌ادبانه برخورد نکنید.
  • به فرودگاه دیر نرسید.
  • گیت‌ها را شلوغ نکنید.
  • زمان سوارشدن به هواپیما را نادیده نگیرید.
  • به مأموران دروغ نگویید.

[/vc_column_text][vc_separator color=”black”][vc_single_image image=”40682″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no” woodmart_inline=”no”][vc_column_text text_larger=”no”]

بهترین صندلی هواپیما کجاست

داشتن یک صندلی مناسب در هواپیما می‌تواند تفاوت بین یک پرواز عالی و یک پرواز آزاردهنده باشد. مشخص کردن بهترین صندلی‌های هواپیما بر اساس سبک سفر و اولویت‌های شما، به لذت پرواز بیشتر شما کمک می‌کند.

هر مسافری متفاوت است؛ برخی قبل از پرواز هواپیما به خواب می‌روند و برخی دیگر با کودکان مسافرت می‌کنند، عده‌ای دیگر با پاهای بلند خود دست‌وپنجه نرم می‌کنند. بنابراین یک صندلی مناسب برای همه وجود ندارد.

اما به‌طورکلی ردیف‌های خروجی، صندلی‌های راهرو یا دارای پنجره و هرجای نزدیک به جلو به‌عنوان بهترین صندلی‌های هواپیما در نظر گرفته می‌شوند. در ادامه بهترین صندلی‌های پرواز بر اساس شرایط مختلف مسافر را مشخص می‌کنیم:

  • بهترین صندلی در پروازهای آرام: صندلی روی بال
  • بهترین صندلی برای خواب: صندلی کنار پنجره نزدیک جلو
  • بهترین صندلی برای حداکثر فضای پا: صندلی راهرویی در ردیف دوم خروج
  • بهترین صندلی برای خروج سریع از هواپیما: هر صندلی نزدیک به جلوی هواپیما (در سمت چپ برای هواپیماهای دو راهرو)
  • بهترین صندلی برای ایمنی: صندلی‌های سمت عقب هواپیما
  • بهترین صندلی برای مسافرت با بچه‌ها: صندلی کنار دیواره‌ها یا در کنار پنجره
  • بهترین صندلی برای دسترسی به برق A / C: صندلی‌های میانی
  • بهترین صندلی برای مسافران چاق‌تر: صندلی‌های راهرو

[/vc_column_text][vc_separator color=”black”][vc_single_image image=”25749″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no”][vc_column_text text_larger=”no”]

تنظیم خواب در سفر

عبور از مناطق زمانی، مرزهای بین‌المللی و قاره‌ها می‌تواند برنامه طبیعی بدن شما را برای خوابیدن دچار مشکل کند.. چندین کار وجود دارد که می‌توانید با انجام مراقبت از بدن قبل، حین و بعد از پرواز، تنظیم مجدد بدن را سرعت دهید.

مرحله 1: چند روز  قبل از سفر، ساعت‌های منزل و رایانه خود را بر اساس زمان مقصد تنظیم کنید. فقط دیدن زمان جدید در پیش تنظیم ساعت بدن مفید خواهد بود؛ حتی اگر کاملاً طبق برنامه زمانی جدید قبل از پرواز به خواب نروید یا غذا نخورید.

مرحله 2: قبل از پرواز برای ورزش و خواب راحت وقت بگذارید. با ورزش کردن و زود خوابیدن از استرس روحی، عاطفی و جسمی خودداری کنید تا آماده برای سفر خود باشید.

مرحله 3 : قبل و در حین پرواز آب زیادی بنوشید. آب‌رسانی مناسب به شما کمک می‌کند تا در حین پرواز هوشیار بمانید و آماده رسیدن به ریتم جدید در مقصد باشید.

مرحله 4 : هنگام احساس گرسنگی یک وعده غذایی بخورید. شرکت‌های هواپیمایی با تنظیم زمان وعده‌های غذایی در زمان “مناسب” برای مقصد سعی می‌کنند ساعت بدن مسافران را تنظیم کنند.

اما اگر گرسنه نیستید، یک وعده غذایی سنگین با کربوهیدرات می‌تواند احساس خستگی در شما ایجاد کند؛ درحالی‌که یک وعده غذایی با پروتئین می‌تواند بدن شما را به حرکت تشویق کند. پس به خواسته‌های بدن خود گوش دهید تا شما را در مسیر درست قرار دهد.

مرحله 5 : اگر خسته هستید بخوابید، اما سعی نکنید خود را به‌زور در هواپیما مجبور کنید و یا جلوی آن را بگیرید. این می‌تواند ساعت داخلی شما را بیشتر گیج کند.

مرحله 6 : در مقصد خود تا ساعت 11 شب بیدار بمانید. حتی اگر در حال چرت زدن هستید، در برابر اصرار مقاومت کنید و با ورزش یا مکالمه فعال بمانید تا ساعت 11 شب را پشت سر بگذارید. با این کار بلافاصله در منطقه زمانی مقصد قرار می‌گیرید.

[/vc_column_text][vc_separator color=”black”][vc_single_image image=”25750″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no”][vc_column_text text_larger=”no”]

مرحله 7: اگر متوجه شدید که نمی‌توانید بخوابید، چای گیاهی بنوشید یا حمام آرامش‌بخش بگیرید. هر چیزی که الگوی طبیعی خواب در خانه را به یاد بیاورد به شما کمک می‌کند تا با زمان جدید سازگار شوید.

مرحله 8: صبح روز بعد در ساعت عادی صبح بلند شوید و روز را بدون چرت زدن دوباره کار کنید. تا رسیدن به ساعت 11 شب، بدن شما باید نزدیک به تنظیم چرخه خواب باشد.

جت لگ یا پرواززدگی چیست؟

جت لگ یک مشکل خواب موقتی است که افراد را یک یا چند روز پس از سفر هنگام عبور از حداقل دو منطقه زمانی، مبتلا می‌کند. بدن ساعت داخلی خاص خود را دارد که به آن ریتم شبانه‌روزی نیز می‌گویند و به بدن می‌گوید چه موقع بیدار شود و چه موقع بخوابد.

سفر هوایی مدرن به افراد امکان می‌دهد تا سریع‌تر از آنچه ریتم شبانه‌روزی تنظیم می‌کند، در مناطق زمانی حرکت کنند. جت لگ به این دلیل رخ می‌دهد که ساعت بدن هنوز به‌جای منطقه زمانی مقصد، با منطقه زمانی مبدأ همگام‌سازی می‌شود.

[/vc_column_text][vc_separator color=”black”][vc_single_image image=”25755″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no”][vc_column_text text_larger=”no”]

راهکارهای غلبه بر ترس از پرواز

چندین عامل برای ایجاد ترس در پرواز وجود دارد. این ترس می‌تواند بر اثر مستقیم یک عامل  یا ترکیبی از عوامل ایجاد شود. تأثیر مستقیم ممکن است به دلیل پرواز بدی باشد که شما تجربه کرده‌اید یا ارتباط با شخصی که یک حادثه پرواز آسیب‌زا یا یک رویداد هواپیمایی را تجربه کرده است.

احساس عدم کنترل یک عامل اضطراب شایع و یک عامل مؤثر در آویوفوبیا (ترس از پرواز و ارتفاع) است. کلاستروفوبیا (ترس از محیط‌های محصور) یکی دیگر از مواردی است که می‌تواند باعث ایجاد آویوفوبیا شود.

اگر بتوانید محرک‌های ایجادکننده اضطراب را با موفقیت شناسایی کنید، اولین قدم را برداشته‌اید.

با توجه به حساسیت‌هایی که برای یک سفر هوایی از نظر ایمنی، امنیت و آسایش مسافران و کادر پرواز وجود دارد، این سفرها از لحظه ورود به فرودگاه تا پیاده شده از هواپیما نیازمند رعایت یک سری اصول و قوانین است. پس قبل از هرگونه سفر هوایی مطالعه و آگاهی در این زمینه ضروری است.

[/vc_column_text][vc_separator color=”black”][vc_single_image image=”25751″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no”][vc_column_text text_larger=”no”]

اگر ترس از پرواز دارید، نکات زیر می‌تواند به شما کمک کند:

  1. چهار بار نفس عمیق بکشید و سپس شش مرتبه آزاد کنید.
  2. تمرکز پیدا کنید و دستان خود را از جلوی سینه خود عبور دهید. درحالی‌که زبان خود را روی سقف دهان خود قرار داده‌اید، نفس عمیق بکشید.
  3. حواس‌پرتی‌های استرس‌زا را از بین ببرید. پرده پنجره را پایین بیاورید تا حواس شما به عناصر متحرک نباشد.
  4. اضطراب خود را پیش‌بینی کنید. تمرینات هوشیاری و مدیتیشن را هر روز یک یا دو هفته قبل از پرواز انجام دهید.
  5. با عناصر تسکین‌دهنده آماده شوید. مواردی را پیدا کنید که به شما کمک می‌کند تا تمرکز خود را حفظ کنید و اضطراب کمتری داشته باشید. موسیقی آرام بخشی پیدا کنید.
  6. میان وعده‌هایی را آماده کنید که از آن‌ها لذت می‌برید و باعث می‌شود احساس خوبی هم داشته باشید. از خوراکی‌های دارای قند که محرک است، دوری‌کنید.
  7. سایر تأثیرگذاران را حذف کنید. با افزایش اضطراب عمومی، فوبیای شما ممکن است افزایش یابد. ممکن است حذف عناصر اضافی ایجادکننده اضطراب مانند کافئین، نوشیدنی‌های انرژی‌زا و سایر محرک‌ها مفید باشد.
  8. ترس خود را پیدا کنید. آیا از دست دادن کنترل برایتان ترسناک است؟ آیا این ترس از مرگ است؟ آیا کلاستروفوبیا است؟ محرک‌های مختلف برای تسکین به موارد مختلفی نیاز دارند. اگر حقایقی در مورد ایمنی هواپیما باعث بهتر شدن احساسات شما می‌شود، قبل از سوارشدن در مورد مواردی که در این زمینه وجود دارد، مطالعه کنید. اگر کلاستروفوبیا عامل محرک شماست، در مورد زودتر سوارشدن یا گرفتن صندلی راهرو با شرکت هواپیمایی خود صحبت کنید.
  9. ترس را برطرف کنید. به‌طور مثال بسیاری از افراد با ترس پرواز دارای مشکلات ترس از عدم کنترل هستند. به واگذار کردن کنترل پرواز به خلبان که یک متخصص آموزش‌دیده با هزاران ساعت زمان پرواز است، فکر کنید.

[/vc_column_text][vc_separator color=”black”][vc_single_image image=”25752″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][/vc_row][vc_column][/vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

[/vc_column_text]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *