مجله فرانسه

برج مون پارناس | بلند ترین آسمان خراش بعد از برج ایفل در شهر پاریس

برج مون پارناس

برج مون پارناس که معمولاً در فرانسوی “تور مون پارناس” نیز نامیده می‌شود، یک آسمان‌خراش اداری 210 متری است که در منطقه مون پارناس پاریس، در فرانسه واقع‌شده است. این برج از سال 1969 تا 1973 ساخته شد و تا سال 2011 بلندترین آسمان‌خراش در فرانسه بود. این ساختمان بلندترین ساختمان پاریس خارج از منطقه تجاری La Défense است. از فوریه 2020، چهاردهمین ساختمان بلند در اتحادیه اروپا در نظر گرفته شد. این برج توسط معماران Eugène Beodouin، Urbain Cassan و Louis Hoym de Marien طراحی‌شده و توسط Campenon Bernard ساخته‌شده است. برای دیدن این آسمان خراش می توانید از طریق مراجعه به لیست تور فرانسه اقدام کنید.

تاریخچه برج مون پارناس چطور بود؟

در سال 1934، ایستگاه قدیمی مون پارناس واقع در لبه‌های بلوار، روبروی خیابان دو رن، برای رفت‌وآمد شهری نامناسب بود. شهر پاریس قصد داشت منطقه را سازمان‌دهی کند و ایستگاه جدیدی بسازد؛ اما این پروژه که به رائول دوتری سپرده شد با مخالفت شدیدی روبرو شد و لغو شد. در سال 1956، به مناسبت تصویب طرح جامع جدید برای طرح ترافیک پاریس، عملیات مین مون پارناس (AOM) راه‌اندازی شد. مأموریت آن‌ها توسعه مجدد محله بود که مستلزم تخریب بسیاری از خیابان‌ها می‌شد که اغلب فرسوده و غیربهداشتی بودند. این پروژه سپس 8 هکتار از زمین آن محله را اشغال کرد.

برج مون پارناس

برج مون پارناس

در سال 1958، اولین مطالعات در مورد ساختن برج آغاز شد، اما این پروژه به دلیل ارتفاع بیش‌ازحد ساختمان موردانتقاد شدید قرار گرفت. مناقشه‌ای به رهبری وزیر فواید عامه ادگارد پیسانی آغاز شد که از حمایت آندره مالرو، وزیر فرهنگ ژنرال دوگل برخوردار بود و منجر به کند شدن پروژه شد. در سال 1968، آندره مالرو مجوز ساخت برج را به AOM داد و کار ساخت‌وساز در همان سال آغاز شد.

در سال 1969 بود که سرانجام تصمیم به ایجاد یک مرکز خرید گرفته شد. ژرژ پمپیدو، رئیس‌جمهور، می‌خواست پایتخت را با زیرساخت‌های مدرن تأمین کند؛ و علیرغم اختلافات عمده، ساخت برج آغاز شد. ازنظر جغرافی‌دان آن کلروال، این ساختمان نماد اقتصاد خدمات پاریس در دهه 1970 است که ناشی از سیاست‌های صنعتی بود.

برج مون پارناس چطور ساخته شد؟

برج Montparnasse بین سال‌های 1969 تا 1973 در محل ایستگاه قدیمی مون پارناس ساخته شد. اولین سنگ در سال 1970 گذاشته شد و افتتاحیه در سال 1973 انجام شد. پایه‌های برج از 56 ستون بتنی مسلح ساخته‌شده است که 70 متر زیر زمین فرورفته‌اند. بنا به دلایل برنامه‌ریزی شهری، این برج باید درست بالای خط مترو ساخته می‌شد؛ و برای جلوگیری از استفاده از تکیه‌گاه مشابه و تضعیف آن، سازه‌های مترو باید توسط یک سپر بتونی تقویت‌شده محافظت می‌شدند. از طرف دیگر، تیرهای افقی بلند به‌منظور آزادسازی فضای موردنیاز در زیرزمین برای مناسب‌سازی ریل قطارها نصب شد.

برج مون پارناس

برج مون پارناس

برج مون پارناس چرا موردانتقاد شدید قرار گرفت؟

معماری ساده برج و ظاهر یکنواخت و خسته‌کننده آن، به دلیل بی‌جا بودن در چشم‌انداز شهری پاریس موردانتقاد قرار گرفت. درنتیجه، دو سال پس از اتمام آن، ساخت ساختمان‌های هفت‌طبقه در مرکز شهر ممنوع شد. طراحی برج پیش از روند معماری آسمان‌خراش‌های امروزی بود که اغلب برای ایجاد پنجره‌ای برای هر دفتر طراحی‌شده بود؛ اما فقط دفاتر اداری در اطراف هر طبقه از برج مون پارناس پنجره داشتند.

برج Montparnasse

گفته می‌شود که پنت هاوس یا پشت‌بام برج از زیباترین منظره در کل پاریس برخوردار است. سردبیران مجازی Virtualtourist در سال 2008، این ساختمان را به‌عنوان زشت‌ترین ساختمان جهان پس از شهرداری بوستون در ایالات‌متحده معرفی کردند.

آلودگی برج Montparnasse به آزبست یک مواد سمی سرطان‌زا

در سال 2005، مطالعات نشان داد که برج حاوی مواد سمی آزبست است. در صورت استنشاق، به‌عنوان‌مثال در حین تعمیر، آزبست سرطان‌زا بود. نظارت نشان داد که محدودیت‌های قانونی الیاف در هر لیتر فراتر رفته و حداقل در یک مورد به 20 برابر حد مجاز رسیده است. به دلیل نگرانی‌های بهداشتی و قانونی، برخی از مستأجران دفاتر خود را در ساختمان رها کردند.

برج Montparnasse

برج Montparnasse

حذف مواد آزبست از ساختمان که هزاران نفر از آن استفاده می‌کنند مشکل بزرگی بود. مدت‌زمان پیش‌بینی‌شده برای حذف آن سه سال عنوان شد. پس از نزدیک به سه سال تأخیر، عملیات حذف مواد سمی در سال 2009 آغاز شد. در سال 2012، گزارش شد که برج مین مون پارناس عاری از آزبست بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *