مجله فرانسه

طاعون در پاریس | عصر تاریکی در فرانسه و پاریس | مرگ سیاه

طاعون در پاریس | عصر تاریکی در فرانسه و پاریس و مرگ سیاه

در اواخر دهه 1340 اپیدمی طاعون بوبونیک یا مرگ سیاه در اروپا شروع شد. در چند سال بعد این بیماری تأثیر مخربی بر اروپا داشت و جان حداقل یک‌سوم جمعیت این قاره را گرفت. در این مقاله قسمتی از کتاب “بیداری غربی ” جلد دوم که در تاریخ قرون‌وسطی توسط “ژان دو ونت ” نوشته‌شده است ترجمه‌شده که از جانبازان کارملی از پاریس بود و درباره ورود و تأثیر طاعون در فرانسه توضیح داده است. این کتاب درباره طاعون در پاریس و مرگ سیاه در فرانسه توضیحات جامعی داده که وقایع آن زمان را برای شما به تصویر می‌کشد. از طریق رزرو لیست تورهای پاریس، به این شهر زیبا سفر کنید.

اگر به وقایع طاعون در کل دنیا دارید می توانید سری به تاریخچه طاعون در اسپانیا بزنید.

اولین نشانه‌های ظاهر شدن طاعون در فرانسه

در سال 1348 هجری قمری، مردم فرانسه و تقریباً تمام جهان ضربه شدیدی دیدند؛ زیرا علاوه بر قحطی و جنگ‌ها، طاعون و مصیبت‌های ناشی از آن دوباره در نقاط مختلف جهان ظاهر شد. در ماه آگوست سال 1348 پس از عصر هنگام غروب خورشید، یک ستاره بزرگ و بسیار درخشان در بالای پاریس به سمت غرب ظاهر شد. درنهایت هنگامی‌که شب فرارسید، این ستاره بزرگ که همه ما که در حال تماشای آن بودیم، به اشعه‌های مختلف شکسته شد و همان‌طور که این اشعه‌ها را بر روی پاریس به سمت شرق ریخت، کاملاً ناپدید شد و به‌طور کامل نابود شد.

عصر تاریکی در فرانسه و پاریس و مرگ سیاه

طاعون در پاریس | عصر تاریکی در فرانسه و پاریس و مرگ سیاه

بااین‌حال، این امکان وجود داشت که این ستاره، پیش‌بینی یک آفت خیلی بزرگ در آینده باشد. مردم کمی بعد از دو یا سه روز بر روی دراز کشیدند و به‌طور ناگهانی در سلامت کامل جان خود را از دست دادند. کسی که یک روز سالم بود، روز دیگر مرده بود و به مزارش منتقل می‌شد. تورم به‌طور ناگهانی در زیر بغل یا کشاله ران ظاهر می‌شد. در بسیاری از موارد هر دو نشانه‌های این بیماری که سریعاً مردم را از پای درمی‌آورد.

زمانی که طاعون در کل فرانسه فراگیر شد

پزشکان این بیماری را اپیدمی نامیدند. هیچ‌چیز مانند تعداد زیادی از مردم که در سال‌های 1348 و 1349 فوت کردند، درگذشته شنیده یا دیده نشده بود. این طاعون و بیماری ناشی از آن بود. ارتباط و سرایت در همه‌جا فراگیر شد، زیرا اگر یک انسان سالم به مریضی با علائم طاعون مراجعه می‌کرد، به‌ندرت می‌توانست از خطر مرگ اجتناب کند؛ بنابراین، در بسیاری از شهرها کشیش‌های ترسو فرار کردند و خدمت خود را به متدینانی که جسورتر بودند واگذار کردند. در بسیاری از نقاط، از هر 20 نفر فقط دو نفر توانستند زنده بمانند.

نقش خواهران مقدس بعد از همه‌گیری طاعون در پاریس

مرگ‌ومیر در هتل “دیو ” در پاریس به حدی زیاد بود که برای مدت طولانی، روزانه بیش از پانصد نفر از مردگان را با ارادت فراوان با گاری به گورستان مقدس معصومین در پاریس برای دفن می‌بردند. تعداد بسیار زیادی از خواهران مقدس هتل دیو بودند که بدون ترس از مرگ، از بیماران با تمام فروتنی پرستاری کردند.

طاعون در پاریس | عصر تاریکی در فرانسه و پاریس و مرگ سیاه

طاعون در پاریس | عصر تاریکی در فرانسه و پاریس و مرگ سیاه

گفته می‌شود که ابتدا طاعون در میان کافران شروع شد، به ایتالیا آمد و سپس با عبور از کوه‌های آلپ به آوینیون رسید. در آنجا به چندین کاردینال حمله کرد و تمام خانواده‌های آنان را از آن‌ها گرفت. سپس به‌طور غیرقابل‌پیش‌بینی به فرانسه از طریق گاسکونی و اسپانیا منتقل شد. طاعون کم‌کم از شهر به شهر، از روستا به روستا، از خانه به خانه و سرانجام از فردی به شخص دیگر سرایت کرد. حتی به آلمان هم رسید، هرچند آنجا آن‌قدر بد نبود که ما آن را تجربه کردیم.

نظرات دانشمندان درباره علت شیوع طاعون در فرانسه

برخی گفتند که این بیماری ناشی از آلودگی آب‌وهوا است، زیرا در آن زمان نه قحطی وجود داشت و نه کمبود مواد غذایی، بلکه برعکس فراوانی زیاد بود. درنتیجه این نظریه، آب‌وهوا آلوده به‌عنوان منبع طاعون شناخته می‌شد.

عصر تاریکی در فرانسه و پاریس و مرگ سیاه

در آلمان و سایر نقاط جهان که یهودیان در آن زندگی می‌کردند، توسط مسیحیان قتل‌عام و کشته شدند و هزاران نفر در همه‌جا بدون قید و شرط سوزانده شدند. گفته می‌شود که بسیاری از مسیحیان بد تینت پیدا شدند که سم را در چاه‌ها قرار می‌ریختند؛ اما در حقیقت چنین مسمومیت‌هایی نمی‌تواند باعث چنین طاعون بزرگی شود و بسیاری از مردم را آلوده را آلوده کند.

سرانجام طاعون در فرانسه و پاریس

 دلایل دیگری نیز برای شیوع طاعون وجود داشت؛ برای مثال مصیبت الهی و یا شرایط بد زمین. طاعون در قسمت اعظم سال‌های 1348 و 1349 در فرانسه ادامه یافت و سپس متوقف شد. بسیاری از روستاها و بسیاری از خانه‌ها در شهرهای بزرگ خالی و متروک باقی ماندند. بسیاری از خانه‌ها، ازجمله برخی از خانه‌های باشکوه خیلی زود ویران شدند.

سرانجام طاعون در فرانسه

سرانجام طاعون در فرانسه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *