مجله فرانسه

کاخ ورسای | اقامتگاه سلطنتی لویی 13ام در فرانسه + ویدیو

کاخ ورسای فرانسه

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

کاخ ورسای فرانسه، اقامتگاه پیشین سلطنتی فرانسه است که در شهر ورسای قرار دارد و واقع در ۱۹ کیلومتری غرب شهر پاریس می‌باشد. کاخ متعلق به جمهوری فرانسه است و از سال ۱۹۹۵ تحت نظارت وزارت فرهنگ فرانسه، توسط “سازمان کاخ، موزه و اموال عمومی ورسای” مدیریت می‌شود. هرساله ۱۵ میلیون نفر از پارک، باغ‌ها و کاخ ورسای فرانسه دیدن می‌کنند که همین باعث شده تا این مکان به یکی از محبوب‌ترین جاذبه‌های توریستی در جهان تبدیل شود. اطلاع از لیست جاذبه‌های رایگان پاریس، بدون بلیط دیدن کنید!

[/vc_column_text][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

تاریخچه کاخ ورسای فرانسه

در سال ۱۶۲۳ میلادی، لویی 13ام، پادشاه فرانسه بر روی تپه‌ای واقع در یکی از شکارگاه‌های موردعلاقه‌اش اردوگاهی بنا کرد که ۱۹ کیلومتری غرب پاریس بود و ۱۶ کیلومتر نیز با اقامتگاهش فاصله داشت. آن اردوگاه که در حال حاضر کاخ ورسای فرانسه است نزدیک روستایی به همین نام بود و مکانی سرسبز و مردابی قلمداد می‌شد. درباریان لویی این مکان را کوچک‌تر از شأن پادشاه می‌دانستند. به‌طوری‌که فرانچویس ده پاسومبیر یکی از درباریان او معتقد بود که آن اردوگاه هیچ احساس غروری را در ساده‌ترین افراد نیز برنمی‌انگیخت. شاید اطلاع از لیست موزه‌های رایگان پاریس برای شما مفید باشد!

کاخ ورسای فرانسه به دست معماری به نام فیلیبرت له روی طی سال‌های ۱۶۳۱ تا ۱۶۳۴ جایگزین آن اردوگاه شد و لویی 13ام نیز به همسر خود یعنی ” آن اتریش” اجازه نمی‌داد تا نیمه‌شب آنجا بماند. حتی وقتی مدتی آبله در اقامتگاه لویی شایع شد و او مجبور شد مدتی با جانشین 3ساله‌اش یعنی لویی 14ام به ورسای برود.

[/vc_column_text][vc_separator][vc_single_image image=”31922″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

طرح و معماری کاخ ورسای فرانسه

کاخ ورسای فرانسه تاریخچه بصری معماری این کشور از سال ۱۶۳۰ تا ۱۷۸۰ می‌باشد. اولین قسمت از این کاخ بلوک اصلی آن بود که به سبک حکومتی لویی 13ام با آجر، مرمر و سنگ‌لوح ساخته شد و سپس له وو در دهه ۱۶۶۰ میلادی با عمارت های دیگر آن را احاطه کرد. عمارت هایی که الهام گرفته از سبک ویلایی ایتالیایی بودند. وقتی مانسارت در دهه ۱۶۸۰ میلادی کاخ را گسترده‌تر کرد، عمارت هایی که له وو ساخته بود را مدل کار خود قرار داد. اکثر نقاط کاخ ورسای فرانسه تا مرگ لویی 14ام تکمیل‌شده بود.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”31923″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

اتاق‌های سلطنتی کاخ ورسای فرانسه

ساخت عمارت‌های له وو در اطراف عمارت اصلی لویی 13ام که دارای آجرهای سفید و سرخ بود و از سال ۱۶۶۸ تا ۱۶۷۱ به طول انجامید، چندین اتاق برای پادشاه و ملکه را به‌کل این بنا اضافه کرد. کاخ ورسای فرانسه دارای چندین قسمت است که تعدادی از آن‌ها عبارتند از: راه‌پله سفیر، اتاق‌های شاهنشاهی، تالار هرکول، تالار زهره، تالار کبیر، تالار مشتری، تالار مریخ، تالار آپولو، تالار دیانا و اقامتگاه‌های شخصی پادشاه و ملکه.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”31924″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

تالار آیینه ها در کاخ ورسای فرانسه

تالار آیینه‌ها در کاخ ورسای فرانسه یک گالری و اتاقی طویل است که در غربی‌ترین نقطه کاخ واقع‌شده و به باغ‌ها اشراف دارد. این تالار از سال ۱۶۷۸ تا ۱۶۸۱ بر روی یک تراس توسط له وو ساخته شد که میان سوییت‌های پادشاه و ملکه قرار دارد. این سالن مزین به مرمر می‌باشد و به شیوه اصلاح‌شده کورنتی با ۵۷۸ آیینه که روبروی ۱۷ پنجره قرار دارند ساخته‌شده و باعث بازتاب نور نیز می‌شوند. در چهار سال بعدی ایجاد این تالار در کاخ ورسای فرانسه، نقاشی‌های سقفی آن توسط له برون کشیده شد که ۱۸ سال ابتدایی سلطنت لویی 14ام را در ۳۰ صحنه به تصویر می‌کشد که ۱۷ تا از این صحنه‌ها مربوط به پیروزی لویی برابر هلندی‌ها است.

در کنار صحنه‌های جنگی، در این نقاشی‌ها، چهره خود لویی را کنار چهره‌های تاریخی می‌بینیم که وقایعی همچون تاج‌گذاری او در سال ۱۶۶۱ را به تصویر می‌کشد.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”31925″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d” woodmart_inline=”no” parallax_scroll=”no”][vc_separator][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]

جمع‌بندی

پس‌ازاین اتفاقات، ناپلئون بناپارت نیز به مدت 4 سال کاخ ورسای را اقامتگاه تابستانی خود برگزید. اما تصمیم بر بازسازی آن نداشت تا ۲۰ سال بعد که بازسازی‌هایی حیاتی روی این کاخ انجام شد.

در سال ۱۹۷۹، سازمان جهانی یونسکو، پارک و کاخ ورسای فرانسه را به دلیل مرکزیت قدرتی، هنری و علمی آن در این کشور طی قرن‌های 17ام و 18ام میلادی ثبت جهانی کرد. وزارت فرهنگ فرانسه نیز این کاخ را در لیست یادواره‌های مهم فرهنگی و هنری این کشور تا به امروز ثبت کرده است.

درمجموع کاخ ورسای فرانسه یکی از جاذبه‌های این کشور می‌باشد که مقصد بسیاری از توریست‌هایی است که از این کشور دیدن می‌کنند و ارادت خاصی به بناهای تاریخی دارند.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *